A 10 millió Tom Ford országa…

Véget ért nemrég a foci VB.

Sok tanulsága mellett az egyik – ha nem a legfontosabb – , hogy nálunk a labdarúgáshoz, mind a taktikához, mind pedig a háttérben ördögien ügyködő sportdiplomáciához mindenki ért. Rejtély, hogy ekkora felhalmozott tudásbázison miért nem hajt ki végre a sok nemzetközi gyom közt honi labdarúgásunk ragyogó virága.

És mostan már mez is van. Kicsit egyszerű, kicsit ötlettelen, de legalább a miénk, és nem kötelező… ja… de!

De legalább úgynevezett “total look”, azaz tokától bokáig mindent nyújt a nagyívű sportszermárka… ja… nem! Eső esetén pl. még kurva jól jönnek a “futottakmég” kategóriájú, silányabb brandek, úgyis mint ADIDAS, NIKE, PUMA széldzsekijei, és a stoplis cipellő sincs még készen. Hiába no, polyurethan pólót volt a legegyszerűbb legyárta(t)ni Mezőkövesd… izé Sanghajban. De ne kanyarodjunk!

Elmerengtem a foci VB környezetében megjelenő szakértői véleménycunamin. Labdába két egyenest nem rúgó, a nemzetközi labdarúgást nem követő, soha nem sportolt okostojások nyomják a tuttit Hörpi Büfé nívón.

Villámként hasított belém a felismerés, hiszen ez éppen olyan, mint az én területemen!

Minden év januárjának és júniusának derekán rendezik meg a fashion Mekkában a férfi divatvilág zarándokútját. A területen eltöltött uszkve 22 évem alatt tucatnyin vettem részt jómagam is, tájékozódom, frissen tart, inspirál és nem utolsó sorban kiváló szórakozás egy olyan divatfertőzött majomnak, mint én.

Látogatásaim során sok-sok hazai szakemberrel találkoztam a firenzei eseményen, de a véleményüket a divat területén folyamatosan hangoztató trendsetterek közül csupán Schiffer Miklósról és Bihari Ádámról tudom, hogy valóban rendszeres vendégei a vásárnak.

Azt gondolná az ember, hogy a Pitti Uomo idején megjelenő írások, videók és képanyagok logikusan ezektől a figuráktól származnak. Hát nem, kedves barátaim, nem! A divatvendetta hazai prominensei olyanok, mint Vidnyánszky Attila, akinek a véleményalkotáshoz még csak látnia sem kell a konkurens rendező darabját, anélkül is tudja, milyen. Komfortos budapesti alkotóműhelyük langymeleg burkát soha át nem lépő, önjelölt látnokok ócsárolják, pellengérezik, észrevételezik a firenzei eseményeket, átvett tartalmakat megosztva, melyek nem egyszer a korábbi évekből származnak…

Vajon szóljak nekik, hogy a Google keresőbe a friss dátumot is be kéne írni? Teszek rá!

Bárcsak én is ilyen divatvátesz lehetnék… akár csak egy napra is! Azaz legyen, akinek hat anyja van, tudod ki akarjon olyan lenni! Inkább legyen egyszerűbb, de saját tartalmam, mintsem lopott anyagom, amihez semmi közöm!

Idén nem terveztem cikket írni a firenzei Pitti-ről, úgyhogy a megosztott fotók csak saját szórakoztatásomra készültek.

Ez a szösszenetnyi mormogás is csupán kibeszélés szeretne lenni a “szakértői” szófosásból.

Írjatok tovább, de higgyétek el, olykor-olykor meg is nézhetnétek azt, amit véleményeztek!

béke

 

 

Kun Gergely

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM