A Gucci divatház esete a herevédővel

Nagyjából tizenhárom-tizennégy évesek lehettünk, amikor a haveri galerihez csapódott Jesi. Az igazi nevét sajnos nem tudom, no nem azért, mintha elfelejtettem volna, már akkor se tudtuk. Fogalmam sincs, hogy keveredett a közelünkbe, a mindenkinek kíméletlenül beszóló kis csapatunkba, akikkel a nyarat a győri Cziráky strandon, a “sport” feszített víztükre mellett töltöttük. Jessi elképesztően bamba tekintetét, lomha agyát, valamint az egészen döbbenetes, az emberi bélrendszer perisztaltikus mozgására hajazó hely-, illetve helyzetváltoztató képességeit nagy valószínűséggel a felmenői körében az égetett szeszesitalok, valamint a tablettás borok iránt érzett, generációkon átívelő rajongásnak köszönhette. Nem volt szerencsénk ismerni a család minden élő tagját, de akikkel találkoztunk mind arról győztek meg minket, hogy a família génállományának különös ismertetőjele a tankönyvi alkoholizmus következtében fellépő DNS torzulás.

Miért is írom mindezt?

A minap elém került az általam egyébként nagyon nagyra tartott Gucci divatház 2019-es tavasz/nyár kollekciójának catwalk fotósorozata. Tudjátok, ezek azok a pillanatképek, amiket a modellsrácok színpadias vonulása közepette örökítenek meg. A gardrobloft blog oldal kedves olvasóinak és a Loft Outlet facebook oldal prominens hozzászólóinak köszönhetően majd’ minden divat világeseményről tájékoztatva vagyok, ahol is – bár egyik divatház sem szorul erre rá – többször védtem meg a kifutón megjelenő mini előadásokat, fashion performancokat. Nem egyszer nekem, egy ilyen divatfertőzött majomnak is súlyos fejtörést okoz kihámoznom a látványból a hétköznapi öltözködésre vonatkozó elemeket.

Tudott dolog, és erre a divattörténelem viharos évtizedei számos példával szolgáltak, hogy a tervezők, a kreátorok sokszor nyúlnak vissza és porolnak le jóval korábbi trendeket, majd helyezik elénk jelentősen újragondolva, felfrissítve azokat.

Ez eddig OK.

Arra azonban még csak gondolni sem mertem, hogy Jessi 1988-ban viselt, minden bizonnyal a demens nagypapitól elcsórt alsógatyája a Gucci kifutóján tér vissza elém!

Íme:

A szettet megpillantva, az első komolyabb döbbenetet követően nem mondhatnám, hogy csupán azért támadt hiányérzetem, mert szerintem a tervező lusta volt, és Jessi (avagy Jessi papájának) barna alsóját mindenfajta ráncfelvarrás nélkül helyezte a kompozíció központjába, hanem amiatt is, hogy egy formailag alsónemű miért uralja az összeállítást.

Na mindegy, haladtam tovább, gondoltam, majd csak eljutunk a viselhetőbb elemekig. Súlyosan tévedtem.

Ha eltekintünk attól, hogy a fenti képen a modellsrác 12 számmal nagyobb inget visel, továbbá ha hanyag “spongyát reá!” kiáltással próbáljuk meg lezárni az ingre hímzett szárnyas malac esztétikai szerepének parttalan taglalgatását, még akkor is maradnak fehér foltok a szett elemzésében. Örvendetes, hogy a tervezőnek sikerült a csodaszép lábbeli színével harmonizáló szuszpenzort találni a szetthez, de mégsem tudunk elsiklani ama adekvát kérdés felett, miszerint:

“Mi a keserves francot keres amott a gatyán kívül egy herevédő???!!!”

Na jó, csak nyugalom, nem felhorgadni, Gergőke, az má’ a te korodban végzetes lehet!!!

Lapozzunk!

És, ez kész:

Ahhoz már kétség nem férhet, hogy a szuszpenzor komoly szerepet kap az előttünk álló évek divatmozgásaiban… Én azonban sokat látott vén rókaként nem tudom nem észrevenni a több számmal nagyobb méretű felsőrészek tudatos alkalmazását, amivel egyfelől karakteresen szakítani akar a kreátor az elmúlt évek slimfit trendjeivel, másrészt pedig lehetővé teszi viselőjük számára a trendi, milánói roof top bárokból történő stílusos távozást Ikarosként kiterjesztett, ingvászon szárnyakkal! Lásd még fentebb a fotó a szárnyaló malaccal, ugye hogy ugye???

A tervező itt már azzal is nyomatékot kívánt adni a herevédőnek, hogy fittyet hányt a korábbi évek harmónia követelményeinek, s üvöltősen más tónust alkalmaz heretájékon, mint a lábbelinél. A combtájéki tetoválások őrülete minden bizonnyal finom utalás az ihletet adó múzsa, Jessi haverom fejében dúló ködkavalkádra.

A következő kép is a repülési képességek fejlesztésére tett utalásom helytállóságának megdönthetetlen bizonyítéka, hisz mi másért került volna a modell szemei elé az F-16-os vadászpilóták multifunkcionális szuperszemüvege. Emitt egy sötétített, éjjellátó darab megelőző csapásmérésre este 6 után az Aperitivo bárokban:

Haladjunk tovább, úgy érzem kezd összeállni az üzenet: Jessi atomgatyája a bizalomgerjesztő barna fékcsíkokkal, amiket a demens nagyapó helyezett el tolószéke jótékony magányában, aztán ott van a vitorlázási képességek kimaxolására alkalmassá tévő Ikaros ing, ehhez társul a pilótaszemüveg, szuper, és a szett csúcsa, a váratlan ellentámadások esetén a koronaékszereket védeni hivatott szuszpenzor!

Kész! Meg is lennénk, mindenki nyugodjon le a pi…ba! Szettek megfejtve!

Azaz hogy… na várjál csak… ez meg mi?! A retinám kiégett:

Mi a büdös francot keres Varga László pénzügyminiszter úr a nagymami selyem kimonójában, szétvarrva, amint épp battyog a Parlament felé, hátizsákjában a 2019-es költségvetés sarokszámaival…???

Afffffrancba, Gucci, épp kezdett összeállni a kép, erre összezavarsz???!!!

 

 

 

Kun Gergely

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM