A hipster ringfenegyerek az öltönnyel üzen

Teszek én rá magasról, hogy milyen adatokkal kellene tisztában lenni a két srác sportkarrierjét illetően! Egy valamit azonban tudok. Augusztus 26-a végleg bevonul a sporttörténelembe. Na nem azért, mintha elemezni volna érdemes – bár elemzik serényen – , hogy teszem azt egy távolugró és egy rúdugró versengésében, ki is az esélyesebb? Vagy hogyha összeeresztik Michael Phelpst és Kásás Tamást úgy, hogy az amerikainak tilos lábtempóznia, akkor vajh’ melyikük csapna be száz mellen elébb a célba?

Van sportértéke az ügynek? Egy fikarcnyi se.

Ugye mennyire értelmetlen? Hát már hogy volna az???!!!

“It’s the economy, stupid!” – ahogy a francia nyelvjárások legnagyobb amerika rajongója, Bill Clinton ex-elnök úr mondta vala.

A világnak azon a felén, ahol az adott sportágban minimum az elérhető maximumot kell hozni, már régóta nem kérdés, hogy az élsport a bolygó legnagyobb cirkusza. Ily’ módon egyfelől a népek szellemivizuál tápláléka, másrészt kiapaszthatatlan bevételi forrás a sportmenedzselés császárainak.
Augusztus 26-a jelen állás szerint az idei év legnagyobb érdeklődéssel várt eseményét hozza. Nem lesz VB döntő, nincs El Classico, krikett összecsapást sem tartanak ikonikus csapatok közt és a Super Bowl-t sem helyezték át erre az időpontra.

Nevada állam, mely eddig is élen járt a sportfogadással óhatatlanul kéz a kézben járó csalás, vesztegetés, bundázás, illegális szerencsejáték és sok egyéb, a szervezett bűnözés üzleti profiljába tartozó tevékenység világszintű elterjesztésében, úgy gondolta, hogy otthont ad eme világszenzációnak, ezzel is tovább mélyítve a szakadékot a tényleges teljesítmény, valamint a zsetonra váltható népszerűség között.

Az ír fenegyerek és egy színesbőrű amerikai összecsap! 

Ez a szalagcím számomra sokkal inkább idéz egy brooklyni zugkocsma falára kitett plakátot, ahol a hátsó udvarban felállított ringben illegális boxmeccseket szerveznek, mintsem a T-Mobile Aréna vakító fényeit. Az 1800-as évek New York-i bandaháborúira emlékeztető nyelvezet azonban mára egészen mást takar. Egy valami persze közös a mostani eseményben és az akkori csetepatékban, ez pedig az imidzs és lóvé! Két dolog miatt képesek az emberek mindenüket egy lapra feltenni, ez pedig nem más, mint a fanatikus rajongás és a mindent elsöprő utálat.

Akkor is és most is zseniálisan felépített, jól körülhatárolható imidzsek csatáját tálalták elénk a vérprofik. Az 1800-as években az “afrikai pöröly”-re, vagy épp ellene fogadók tökéletesen tudtak azonosulni hősükkel, de ugyanígy lehetett együttérezni, vagy épp gyűlölni a “részeges, bevándorló, zsebkéses ír”-t.

Ma sincs ez másképp. Az esemény közeledtével a pénzgyárak elképesztő sebességre kapcsoltak. Átlag földi halandó számára észbontó összegekért kelnek el ringközeli helyek, és csak tippelni tudnak a szakértők, hogy az illegális jegyűzérek micsoda extraprofittal adnak túl felvásárolt jegyeiken. Az őrület fokozódásában kulcsszerep jut a két főszereplőnek, akik ezúttal nem ringbéli, hanem szuperhősi jellemvonásaikat csillogtatják. A majdani, fizikai adok-kapokot precízen felépített verbális összecsapások előzik meg, a drámai hatást fokozandó színpadias találkozásokon is egymásnak feszül a két delikvens.

Öltözködésünk finom üzeneteket közvetít a külvilág felé, de ha akarjuk, elérhetünk karakteresebb célzásokat is. Conor McGregor öltönyének krétacsíkja közelebbről nézve a nem túl szofisztikált “Fuck you” szavakat formázza, ami – lássuk be – nem túl bíztató kezdet egy kölcsönös és érdekmentes barátság megalapozásához.

Pedig ha jobban belegondolunk, szövethette volna az ír fenegyerek akár az “I love you, Floyd” szavakat is a gyapjúba, hisz meseszép összeg hullik az ölébe az összecsapást követően.

See you on ringside, Mr McGregor!

Kun Gergely

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM