A TV2, vagy az RTL Klub lopott? Kit érdekel???!!!

Ha mindannyiszor kaptam volna egy ezrest, mikor egy stylist megkeres, öltöztetném-e aktuális tévéműsoruk arcát, már kőgazdag ember lennék. Mindamellett egy kezemen meg tudom számolni, hány ilyen telefonhívás végződik tényleges megállapodással.

Nem mondhatom még meg, hogy ki lesz a műsorvezető… sajnos a díszlet még nincs elfogadva, úgyhogy ahhoz sem tudunk igazodni… az arculatról már beszélgettünk a stábbal, de még minden képlékeny… nem tudom, mikor forgatunk, de az tutti, hogy akkor majd azonnal kell minden egyszerre… neeeeem, sajna az kizárt, hogy a mmmművééész el tudjon jönni személyesen. Szóval elvinnénk egy rahedli cuccot, és majd meglátjuk, mi kell… ja, és majd elfelejtettem, fizetni nem tudunk, maximum reklámidővel, de az sem a műsor környezetében, mert azt már eladta a producer egy ruhás cimborájának, ahonnan az asszony cuccait kapja ezért barterbe’… na jó, úgy néz ki valamicskét ki tudunk szorítani, de max a tényleges összeg felét, és azt is csak 240 napos átutalással, de ne a producer cégének számlázd, hanem egy project cégnek a Banán Köztársaságban…

Tudom, meg az én kurva anyámat!

Na, ezért öltözteti a magyar műsorok 90%-át a Háda “divatház”, vagy jobb esetben a Zara, vagy a Boss, mert oda a viselt ruhát szépen vissza lehet vinni, amit majd jól eladnak originálként neked, kedves vásárló!

Ezeket a paramétereket nyilván nem a stylist szüli, sajnos ilyen keretek között kell nagy részüknek dolgoznia. Értik ők a szakmájukat nem is kicsit, csak hát ugye a profitelvárás mindent felülír.

Aztán pár hete jött egy hívás egy általam nagyra becsült stylisttól, gondoltam két perc alatt megfutjuk az udvarias köröket, kicsit polemizálgatunk a honi divat közállapotokon, megbeszéljük, milyen jó is lenne, ha, de sajnos nem, és elköszönünk.

Enerváltságom azonban pillanatok alatt érdeklődésbe csapott át.

Megvan a moderátor? A kulissza kész? Az arculat átgondolva? A forgatási napok lefixálva? A műsorvezető eljön a ruhapróbára, és még ruhakeret is van???

Csípjen meg valaki! Ez még mindig Magyarország?

Igen, nyugi, ez még mindig az.

Na nem a styling tekintetében, mert ott vérbeli profizmus volt minden perc, hanem azért, mert a SIXX becenevű komment robot e tárgyban elkövetett bejegyzését olvasva ragadtam billentyűzetet. Azért nem lehet könnyű ennek a fickónak nap mint nap leírogatni a könnyed esztrádműsorokról, hogy azok könnyedek, és a műfaj íratlan szabályait követve nem tekintik feladatuknak a világ megváltását.

SIXX kolléga ezúttal ennél jóval messzebbre ment bejegyzésében! Hovatovább plágiummal, hogy ne mondjam lopással vádolja a TV2-t!
Ha valakinek, hát neki igazán nem lehet újdonság, hogy a két piacvezető kereskedelmi médium tartalmilag folyamatosan egymásra ereszti műsorait, hol az egyik, hol a másik vádolva lopással a versenytársat. Az ég kék, a fű zöld, a tévék lopnak, SIXX meg fikáz.

Ugyanúgy nem láttam a Piramis nevezetű játék egyetlen adását sem, ahogy az általam nagyon nagyra tartott Sebestyén Balázs féle verziót sem a konkurrens csatornán. Ígérem, megnézem majd mindkettőt. Hogy valamelyik az én műsorom lesz-e, nem tudom. Icipici részem volt a TV2 produkciójában, így talán megengeditek nekem, hogy parányi pozitív előítélettel fogok viseltetni a Stohl András által moderált műsor iránt.

És mivel jelen sorokat Ausztriában pötyögöm – hisz a meló az első – , hadd álljon itt egy leheletnyi szóvicc, amihez a sógorok nyelvének minimum középszintű ismerete kell (a német nyelvet nem bíró olvasóknak pici segítség az utóiratban).

Die Frage ist, ob die Sendung durch Herr Stohl gestohlen wurde?

Mindenkinek kívánok egy boldogabb új évet, hisz abból nem lehet baj!

üdv

Kun Gergely

u.i.: “Az a kérdés, hogy a műsort Stohl úr lopta-e el?” (stehlen, stahl, hat gestohlen – jelentése: lopni) Azaz a német mondat egy kissé erőltetett szójáték a Művész Úr nevével 🙂

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM