Arnold Schwarzenegger, a slim fit predator

68 évvel ezelőtt ezen a napon született egy Alois nevű kis legényke az ausztriai Thal helységben. Ebben még nem lenne semmi rendkívüli, hisz nyilván még tucatnyian látták meg a napvilágot azon a tájékon méltán népszerű keresztnévvel. Csupán a legendárium része, de amikor a kis jövevény harsány ‘Hasta la vista, baby’ kiáltással távozott pár nap múlva a kórházból, még rendőr apukája sem sejthette, hogy néhány évtizeden belül ez a gyerek is bevonul azon hírességek közé, kiket pusztán keresztnevükön szólít a világ. No, nem a kiejthetetlen Alois (ejtsd: aloisz?, elojs?, aluíz?, alohá?, alsch? lajos?) névre gondolunk, hanem a gyermek másik keresztnevére, az Arnoldra.

Persze mindez nem annyira egyértelmű, mint a „Norbi”-nk esetében, hisz Schwarzi soha nem lehetett olyan ismert, mint a ‘Low carb pápa’, de az Arnold név hallatán elsőre szinte mindenki az osztrák tölgyre asszociál.

A testépítés területén elért komoly eredményeket követően a herkulesi idomokkal rendelkező fiatalember Hollywood felé vette az irányt. Mivel a tengerentúlon hallottak már Arni szellemi képességeiről, a ‘Rain man’ autista főhősének megformálásával szerették volna megbízni, de sajnos a főpróbákon a testépítő nyelve minduntalan beletört a “Ki kezd ki? Mi a fickó neve, aki kezd?” szövegbe, így a szerepet a totálisan alkalmatlan Dustin Hoffmanra testálták… Elképesztő akcentusa miatt sokáig utószinkront kellett alkalmazni, de hál’ Istennek későbbi szerepei sem igényeltek túl sok verbális manővert. Ahogy az persze lenni szokott, eljátszattak vele minden “zs” kategóriás akciófilmet, amire Stallone nem ért rá, illetve amelyekhez túl baltaarcú volt, azokban Eric Roberts alakíthatta a mindenkin bosszút álló, legyőzhetetlen hőst.

 Tölts, tüzelj, aztán kérdezz, de inkább ne is szóláljá’ meg! Mozgóképes karrierje töretlenül ezen ars poetica mentén mozgott, és egy villanásnyi kitérőt sem tett intellektuális karakterek felé.

Szellemi képességei, továbbá ismertsége révén egyenes út vezetett a politikusi pályára, ahol is rekord adósság létrehozásával írja be magát Kalifornia állam változatos, de többnyire sikerekben gazdag történetébe.

Széchenyi után az egyik legnagyobb magyar, Andy Vajna – forrás: MTA, Magyar oligarchák testzsírindexe (a szerk.) – barátságával is dicsekedhet, aki Schwarzival egy Terminátor feladatai mellett megismertette a rendkívül egészséges szivarozás világát is. Arról nem szólnak a hírek, hogy cserébe Arni egyengette-e producer haverja testépítő munkásságát, de ha így is volt, akkor elmondható, hogy Andy a body building egyik ritka válfaját űzheti, melynek köszönhetően mára szó szerint megkerülhetetlen tényezővé vált a világban…

Arnold a konzervatív, republikánus hagyományokat szigorúan követve négy gyermeke mellé gyorsan bevarrt még egyet a kolumbiai felmenőkkel büszkélkedő, illegális bevándorló takarítónőnek is. Vak komondorokról nem tudunk – esetleg idős staffordshire terrier? -, de verés – már csak hagyománytiszteletből is – nyilván volt.

De miért is emlékezik meg egy alapvetően öltözködéssel, tágabb értelemben életstílussal foglalkozó blogunk Arnold szülinapjáról? Azért, mert Arnold Alois Schwarzenegger, jobban mondva az ő mai követői igazi kihívással ajándékozták meg az olasz ruházat forgalmazóit: a szédületesen szétgyúrt testeket hogyan hangoljuk össze a slim fit öltönyökkel. Komolyra fordítva a szót villámgyorsan leszögezném, hogy nagyra becsülöm azt a rengeteg időt, energiát, amit az ilyen testek létrehozása megkövetel tulajdonosától. Azt azonban a kedves gyurmázós ügyfeleknek el kell fogadniuk, hogy a ruhaipar többé-kevésbé be kell, hogy célozzon egy átlagos alkatot, amikor a ruhákat megálmodják. És mivel nem Conan, a barbár birodalmában élünk, bizonyos izomcsoportok karakteres megjelenése hétköznapi polgárokon nem jellemző, így ezzel a ruhaipar nem is foglalkozik behatóbban!

Éppen ezért kéretik a jövőben majd nem megsértődni, amikor az “Öltönyt szeretnék.” óhajra legnagyobb bánatunkra a “Sajnos, nem tudunk segíteni.” választ kell adjuk! Addig is minden kedves body buildert szeretettel várunk cipő, nyakkendő és öv vásárlása esetén. Arnold, téged meg Isten éltessen, és köszönünk neked mindent!

Kun Gergely

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM