Atomtámadással felérő audiovizuális pusztítás

Képtelen vagyok szavakba önteni hálámat a sorsnak, amely megadta, hogy Csóré Béla kortársa lehetek. Ez a fantasztikus szintetizátor virtuóz képes akár 4-5 különböző automatikus ritmus funkciót is előcsalogatni zeneszerszámából, és nem okoz néki gondot kitartóan három fejhangon meleg levegőt lehelni hálás közönsége irányába.

Egy darab ideje már a sógorokhoz járunk síelni, így mi sem tudtuk elkerülni az osztrák nemzeti öntudat és néplélek hamisítatlan kellékeit, nevezetesen a JagaTee-t, a Wurst-ot, a Dampfnudel-t valamint DJ Ötzi-t. Rendkívül érdekes megfigyelni azt a metamorfózist, amint az inkább kocka, mintsem laza osztrák családapák két-három Strohrum elfogyasztását követően lélekben tiroli bőrnadrágos, darutollas kalapos, obertauerni sültparaszttá változnak, és vidáman bögyörészik a sörös krigliket cipelő, trachtenruhás Mädchen-eket.

A praktikumra való törekvés megkímél minket a stájer népviselet vizuális rombolásától, mert nyilván mindenki tetőtől talpig Atomic sícuccban tolja a hegyen. Annál fájóbb realizmussal ölel át minket minden Hüttében a gyilkos hangerőre állított DJ Ötzi, akinek elmaradhatatlan ruházati kiegészítője a koponyasérültek fejbandázsára emlékeztető kötött sapka.

– Na ez az okádék zene nálunk elképzelhetetlen lenne! – azt hiszem, valami ilyesmi hagyta el a számat, mire társaságunk tagjai szinte egy emberként hurrogtak le, hogy burokban élek, csakis ezért nem tudom, miféle kulturális pusztítást végez kis hazánkban a Muzsika TV és a hozzá hasonló szennyeződések!

Én kérek elnézést… – visszakoztam, és alig vártam, hogy újra magyar földet tapodjon a lábam. Nosza, azon melegében meggoogliztam, mit is kínál “mulatós” címszó alatt kis hazám a világnak? Nem gondoltam volna, hogy visszasírom Ötzit… Alig fél óra YouTube válogatás a Muzsika TV méltán örökbecsű jeleneteiből meggyőzött arról, hogy a téma blogbejegyzésre érdemes.

Csóré Béla

Képtelen vagyok szavakba önteni hálámat a sorsnak, amely megadta, hogy Csóré Béla kortársa lehetek. Ez a fantasztikus szintetizátor virtuóz képes akár 4-5 különböző automatikus ritmus funkciót is előcsalogatni zeneszerszámából, és nem okoz néki gondot kitartóan három fejhangon meleg levegőt lehelni hálás közönsége irányába. A sportolás iránti tiszteletét kifejezendő még promóciós anyagának fotózásakor sem volt hajlandó megválni a volt jugoszláv tagköztársaságok valamelyikéből származó, szigorúan eredetvédett ADIDAS pólótól, frizura és bajuszviselete pedig a az 1970-es évek Bundesligajának két lábon járó totemoszlopává varázsolja a drága művész urat.

Ha már sport, csapódjunk át a boxra. Létezik egy hazai bunyós, akinek hosszú évek kitartó munkájával sikerült elkerülnie a WBO, a WBC, továbbá az IBF menedzsereinek látókörét. No, sebaj, legalább megvalósíthatta hollywood-i szerepálmát, nevezetesen egy statiszta sallert valami “zs” kategóriás amerikai moziban… Ez az izgalmas és értékes múlt azonnal a Fásy Ádám nevével fémjelzett mulatós biznisz porondjára emelte. Pityu legalább olyan szánalmasan feszített a ringben, mint a színpadon. Pedig tényleg mindent megpróbált! Még a leginkább Justin Timberlake által reflektorfénybe helyezett kalap trendet is igyekezett meglovagolni, de stylistjai elfelejtették figyelmeztetni, hogy ekkora fejjel és testtel sokkal inkább a vadakat terelő juhász fílinget hozza, mintsem a popsztárét.

Bunyós Pityu

Postás Józsi semmit sem bízott a véletlenre. A “You get what you see” jegyében sem többet, sem kevesebbet nem tár rajongói elé, mint amit izzasztó brainstromingokon kialakított művészneve sugall: kapunk a színpadra egy postást, oszt jónapot. A falusi búcsúk és esküvők koronázatlan királya kétségkívül uralja a szénaboglya szagú színpadok világát. Sikere valószínűleg abban a kellemesen bizsergető érzésben rejlik, amit nyugdíjas nénikékben kelt az utca végén felbukkanó pénzes postás látványa. Ha a Magyar Postának lenne lerombolni szánt imidzse, nyilvánvalóan tűzzel vassal lépne fel eme pusztító audióvizuál élménnyel szemben, ám jó gazda módjára nem bízzák ezt másra, megoldják a pusztítást a profi postások maguk.

Postás Józsi

Érettebbnél érettebb produkciók, érdemtelenül háttérbe szorított, sokoldalú művészek, továbbá a minden poszton bevethető, Jolly Joker Pataky Attilán túl elérkezünk a műfaj hazai nagyágyújához, a muzsikás színpad Terminátorához, mit terminátorához, T-1000-eséhez, a jakuza tetkókat zakójára hímeztető Fásy Ádámhoz.

Fásy Ádám

Az úr zenei képességeiről csak annyit, hogy egy fül- orr- gégész haladéktalanul előkészíttetné asszisztenseivel a műtőt hangszál operációra eme orgánumot hallván. A repedt fazék kifejezés Fásy Ádám által nyert új értelmet. Ennek ellenére folyamatosan duzzadó rajongó tábort tudhat magáénak, és ha ez nem lenne elég, még Zsülike karrierjét is kiválóan egyengeti, úgyhogy a mulatós műfaj csapata kifogyhatatlan, kiöregedni szinte lehetetlen, a patina csak nagyobb elismertséget hoz az évtizedek óta egy slágert játszó bohócok körében.

Balázs Pali

Trendek jöhetnek, stílusok mehetnek, nem fog az idő a mulatós színpadon, a “túllőtt” sminken, a kilónyi fukszon, a hasig kigombolt, strasszos férfi ingen, a Thomas Magnum bajszon, a Balázs Pali rőzsén, meg úgy általában a vásári igénytelenségen.

Kun Gergely

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM