Az MSZP-s kisgömböc: Mesterházy Attila

Úgy illik, hogy miután megírtuk Gyurcsány Ferenc, majd Orbán Viktor ruházati egyedfejlődésének legszembetűnőbb állomásait, szót ejtsünk a 2014-es parlamenti választások trónkövetelőjéről is.

Mint azt már az ezt megelőző két blogbejegyzésünkben hangsúlyoztuk, a Gardrob egy öltözködési, illetve tágabb értelemben életstílus blog azoknak a férfiaknak, akik elegáns és business casual ruházatukat nem csak hordani, de viselni is akarják, továbbá megjelenésükkel üzenni kívánnak a külvilág felé. Kritikai észrevételeinket mindenkor a segítő jó szándék vezérli, öncélú piszkálódásban nem veszünk részt. Üzletünkben és a blogon tökéletes egyenlőség uralkodik nemre, fajra, politikai hovatartozásra való tekintet nélkül: beszólunk mi mindenkinek, osztjónapot!

Mesterházy Rodrigo Esteban Gutierres Attila

Akár hiszik, akár nem Mesterházy Attila is szépreményű ifjúként vágott bele a nagypolitikába. Ballagási fotója láttán élnék a gyanúperrel, hogy talán ő alakította, a karcos felszín alatt valójában lágyszívű kokainbárót abban a bolíviai szappanoperában, mely még ma is nagy sikerrel fut a dél-amerikai képernyőkön. Spanyolul ugyan még nem hallottam megszólalni, de mindmáig kirívóan kellemes orgánuma is a TV-s múltra enged következtetni. De könnyű dolga is akadna a politikai arculatépítőknek, ha Attila meg tudta volna őrizni akkori sziluettjét…

Mesterházy Attila és a lángos

Sajnos a versenysúly már csak egy illékony ábránd, feltehetően nem kis részben az olyan hungarikumok iránti rajongásnak köszönhetően, mint a koleszterinben, transzzsírsavakban, valamint szőkített fáradtolajban gazdag balatoni lángosch. A hajzat redukálásával fordított arányban álló súlygyarapodás látványát az elnök aspiráns ekkor még lezser ing/pulcsi kombinációkkal igyekezett tompítani, de azt gondolom, hogy nagyjából ez volt az az időszak, amikor menthetetlenül elindult a magyar népmesékből ismert kisgömböci úton.

Mesterházy megindul

Teltek múltak az évek, kisgömböcünk szép lassan cseperedett, és lépkedett előrébb az MSZP “futottak még” bugyraiból. Elhatározta, ha egyszer majd megnő, egytől egyig mind bekapja a párt őskövületeit és mindent túlélő dinoszauruszait is. Ahogy az lenni szokott, a szerencse is mellé szegődött. Ellenfeleinek egy részét elragadta az évtizedeken át folytatott inaktív, antisportler, nikotinfan, egyúttal sört meg nem vető létforma, és sajnálatos módon kihullottak az evolúciós rosta lyukain. Megint mások hosszú kómába burkolóztak, némelyeket megfertőzött a korrupciónak hívott betegség, s ennek szövődményei, mint például az előzetes.

Lendvai Ildi, Kiss Peti, Szekeres Imi, Horn Gyuszi, Hagyó Miki…Kovács Laci egészen a kellemesebb klímájú brüsszeli dombságig is elmenekült a feltörekvő kisgömböc elől, és a védett övezetből rikoltozta csak vissza bátortalan gondolatait. Csapás csapás hátán, vagy ahogy azt a művelt unterstájer paraszt mondaná: Schlag zum Schlag, pestiesen: Zuschlag…

Félnehézsúly kihívója: Mesterházy Attila!

Hősünk ekkorra már szó szerint megkerülhetetlen, félnehézsúlyú jelenség volt pártjában, akit folyamatosan támadtak belső kihívói. A politikai korszakváltást mintegy meghirdetve a megszokott és lezser kockás ing/cippzáras pulcsi kombót legott öltönyökre cserélte. Megjelenését azzal is karakteresebbé próbálta tenni, hogy megszabadult az arcának valóban karaktert adó, Zorro szakálltól – már megint ez a spanyol vonal… Az álarctól nyilván még korábban, de erről nincsenek pontos feljegyzések.

A három gombos öltöny nem menő

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy a teltebb (fat guy political correctly) karakterű emberkék egyik legnagyobb tévedése, ha magasan záródó, három gombos öltönyökkel próbálják meg leplezni testüket! A folyamatos tanácsok ellenére Attila is elkövette éveken át ezt a hibát. A hatás éppen ellentétes lesz a külső szemlélőben. Az ilyen sziluettel rendelkező urak jobban teszik, ha minél nyitottabb kivágású, egyébként manapság trendi két gombos zakókba bújnak, és különösen ügyelnek arra, hogy a zakó hossza ne érjen túl a nadrág ülepénél. Amennyiben a konfekcionált ruhadarab hosszabb ennél, úgy “a szabó a barátunk” jeligét követve ne legyünk lusták igazíttatni!!! Az optikai tuning csodákra képes, a rövid zakó és a szűkített nadrág az urak push up-ja!

Fejben dől el: Horváth Csaba, Mesterházy Attila

Próbált Attila sportosabban élni, és kissé kevesebb homlokráncolásra késztetni az őt gatyába rázni igyekvő stylistokat, de ez nem járt sikerrel…Hosszas kutatómunka eredményeképpen rábukkantunk arra a felvételre is Attila archívumából, ami az alatt a fél óra alatt készült, amikor is hősünk az elmúltnyolcévben sportolt. A képen a jó svádájú, kacéran kihúzott szemöldökű Horváth Csabával látható önfeledt fejelgetés közben.

A new age embere: Mesterházy Attila

Hogy hogy nem, ez módfelett aktív létforma nem járt sikerrel, de örömmel jelenthetjük, hogy talán már egy éve is van, hogy valakinek sikerült kimondania azt a mondatot, ami Attilát is a számára előnyösebb ruhák viselésére késztette. Ezzel egyidejűleg a frizurát is sikerült trendibbé varázsolni egy kis peckes oldalra fésüléssel.

Minden jó, ha jó a vége, nincs más hátra, minthogy mi is sikeres szereplést kívánjunk az aspiránsnak a számára legközelebb esélyt hordozó, 2018-as parlamenti választásokhoz!

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM