Azt hittem, slim fit vagyok, hát nagyon nem – ­ fitmode IiI.

Hol intenzívebben, hol lazábban, de egész életemben sportoltam. Úszás, foci, súlyzózás, korcsolya, síelés, bringázás, pár év óta pedig kocogok. A bennem élő kép önmagamról sosem volt egy dagadt srác, de pár hónappal ezelőtt mégis belevágtam egy funkcionális edzésbe, amit tudatosabb kajával elegyítettem.

Nem voltak kilókban, vagy centikben kifejezhető céljaim, egyszerűen csak úgy éreztem, hogy az az olaszos életérzés, amit öltözködésben képviselek együtt kell járjon egy kifinomultabb testkultúrával.

Számos véleményvezért követek instagramon, akik amellett, hogy remekül néznek ki ruhában, még a strandszezonban is irigylésre méltó megjelenéssel bírnak. Úgy gondoltam, hogy aki “slim fit”­et prédikál, az ne legyen egy malacka. Sietve hozzátenném, hogy tavasszal sem okozott gondot beleszuszakolnom magamat kedvenc olasz tervezőim kreációiba, de voltak olyan cuccaim, ahol küzdelmesebb volt a reggeli öltözködés. Ezt leszámítva azonban nem volt semmilyen jele annak, hogy komolyabban változtassak sportolási­, valamint táplálkozási szokásaimon.

Talán éppen emiatt hatott számomra sokkolóan az a kis montázs, amit tegnap dobott át a fitness terem egyik kedves kolleginája, ahol párba állította egy­-egy korábbi képemet a mostaniakkal.

Rossz érzés volt látni azt a kis gömböcöt, aki voltam, mindamellett remek visszaigazolás nyújtottak a friss fotók, melyek bizonyítják, jó úton járok!

Nem vagyok a mérlegek és a centik embere, de az indulásnál azért kíváncsiságból megmértem a súlyomat, ami érdekes módon ma is ­ szinte változatlanul ­ a kezdeti 77-­78 kilós tartományban mozog. Ebből nyilvánvalóan következik, hogy szépen, lassan izomra cserélem a korábbi zsírpárnákat, és ez már az arcberendezésemen is látványosan kiütközik.

Döbbenetes számomra az is, hogy nem kellett az egész életemet alárendelni az edzésnek, a heti 2­-3 alkalom parádésan összeegyeztethető egy eléggé hektikus munkaritmussal, ami sok olaszországi utazással is együtt jár. Feltételezem, hogy egy klasszikus, “8-tól 5-ig” munkahely akár még intenzívebb edzésszámot is lehetővé tenne, de erre nincs is szükség, az eredmények jönnek így is.

Szóval mától aztán nincs kifogás a slim fit miatt nyafogóknak, csak megvillantom a “before/after” fotóimat, és szívesen megadom az edzőm számát!

Kun Gergely

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM