Berki Krisztián, a magyar ikon?

Ez a fránya nyugat akkora nagy mázlista… Van nékik George Clooney-juk, hogy tudják, hogyan kell észvesztő módon csajozni még 50 felett is. Van Leo di Capriójuk annak bemutatására, hogyan érik falrengető színésszé a Titanic című grandiózus puncsopera kölyökarcú sztárja, sőt még idilli családmodellt is eléjük tár a Brangelina Jolie Pitt formáció, akiknél a dinasztia tovaburjánzásának már csak az ázsiai árvaházak gyermekkibocsátási kapacitása szabhat határt. Egyszóval van színész, sportoló, tévésztár, üzletember, akik több szempontból is példaként szolgálhatnak az ájult tisztelettel rajongó kortársaiknak.

De hol vannak a hazai ikonok??? Hova tűnt az annak idején még fekete/fehérben hódító Jávor Pál színes klónja, Béla von Ernyei??? Manapság önmaga hajdani árnyékaként sajnos méltán rászolgált a gúnyos Ernyedt Béla becenévre. Stílusosan interneten csajozik, bérfőz a kertévéken, korábban asztro-szex betelefonálóst vezet a méltán örökbecsű Budapest TV-n…

Rózsa Gyuri se kapcsol már oly’ sármosan, és a közelmúlt klasszikus Híradósa, Pálffy István is bor iránti rajongásának ellenállni képtelen, ráadásul egyre inkább a kései Mickey Rourkera hajaz.

Berki Krisztián, a szörny

Facebookozgattam a minap – pedig esküszöm, nem szokásom -, fél szemem a TV2-ön futó “napi valóság”-on, és mit hallok? Valami konyhás, vagy dadusnéni 7-8 éves fiának Berki Krisztián, na nem az olimpikon tornász, hanem az NB1 volt sztár kapusa a példaképe, de annyira, hogy legott papírra is vetette az egykori fradivezér gyermekien stilizált képmását.

Mentségére legyen mondva, nem egyszerű modellt választott művéhez, de amennyire láttam a fej/fül/test arányt nagyjából visszaadta az alkotás, mivel a mi Krisztiánunk majdnem annyira tehetséges színész, mint focikapus, menten eljátszotta az Oscar-gyanús drámát, majd közölte nagyrabecsült nejével (egyébként Hajrá Hódi!!!), hogy eztán nem is akar más lenni, mint kiskorúak példaképe! Summa summarum HŐS, IKON, HERO.

Berki lelki szemei előtt valószinűleg felvillant, amint  a Pókember IV. főszerepét ráosztják, de aztán az is bevillant, hogy ahhoz komoly plasztikai beavatkozásra lenne szükség fültájékon, ám semmi probléma BATMAN Joker figuráját smink nélkül is simán hozza még a savazást követően is ez a tömegnövelőkön cseperedett kis arc.

Hogy Krisztián mivel érdemelte ki a képernyőt, azt sajnos nem tudom, de talán én maradtam le az év sikkasztója díjátadóról, vagy övé a legkeresettebb “200 milliós elfutás” címe 2012-ből?

Ruhás lévén tudtam valami kiherélt próbálkozásáról az Andrássy út környékén. Cipőboltra építette a biznict, de pár hónapnyi mínusz után a történet elhalt. Krisztiánt ez persze még sokáig nem zavarta, a pénze eredetét firtató kérdésekre a bolt bezárását követően is az ott “elért eredményekkel” válaszolt. Szóval érdemeit egyelőre továbbra is jótékony homály fedi.

Azt mindenesetre megállapthatom, hogy öltözékével nem vívta ki a stílusikon státuszt. Akik engem ismernek, tudják, nem vagyok a slim fit ellensége, de a pamut ingből leggings-szerű, testhezálló primadonna ruhát építeni kifejezetten  szokatlan. Jómagam kedvelem a változatos színeket és eszköztáramból nem hiányoznak a rózsaszín, lila, vagy úgy általában az erőteljes kiegészítők (Zoltán és Attila barátaimtól meg is kapom nap, mint nap a megcáfolhatatlan “buzi-e vagy?” ítéletet), mégis dekódolhatatlan számomra a rózsaszín tréningfelső üzenete.

Ezt miért kellett?

A terepszínű cicanadrág, térdgatya, fehér ing, zakó kombó létrejöttében bizonyára komoly szerepet játszott az egyébként bájos nagymama intelme, miszerint “öltözz rétegesen, Krisztiánka, meg ne fázz!”

Tiszta mázli, hogy mindegyik kabriójában, de még a yachtokon is remekűl működik az állófűtés…

Kun Gergely

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM