Birkák közt fekete bárány légy!

“Ez aztán az olaszos tempó!” – csettintettem elégedetten autóm kellemes melegéből szemlélgetve az indián nyarat követően ránk szakadt, hirtelen jött hideget. Fél órával a megbeszélt kezdés előtt érkezvén, csupán a híres körúti szálló étterme szolgált ébresztő kávéval a környéken, de még ez az időhúzás sem bizonyult elegendőnek. “Hm… öt perc múlva kilenc, és semmi mozgás a bejáratnál… ez már-már a palermoi munkamorált is idézőjelbe tevő stíl…”

Hol a viharban vagy???!!! – mordul a telefonba az amúgy mindig visszafogott Dani.

Ti hol a f..ba vagytok???!!! Háromnegyed órája itt szobrozok, és árad a hullaszag a szalonból!!!

Na persze, hogy nem a megfelelő helyen voltam! Hiába, no, a körúton nem tudsz úgy elhajítani egy követ, hogy az ne egy barber shop kirakatában landoljon! Először volt a diszkont, ami inkább jelentett szart, mintsem olcsót, aztán jöttek a bisztrók, ami sok-sok gagyi kifőzde köré csupán paravánt vont, tombolt egy nagyot a kézművesség, ami alatt a legtöbben leginkább az ipari hulladék míves csomagolását értik, és egy darab ideje köztünk éli újkori virágzását a barber shop.

Szakállas vagyok, meg hosszúhajú is, szóval ha nem szeretném, hogy előembernek nézzen a környezetem, muszáj magammal foglalkoznom. Na jó, ez persze tőlem, a nárcizmus, az extrovertáltság és az önfényezés két lábon járó tételétől nem esik annyira távol.

Bevallom ellátogattam pár agyonhypeolt helyre a témában, de nem volt egyik sem akkora flash, hogy a frissen nyírt szakállam a földet verdeste volna a tisztelettől. Hol barackveresre festették az arcszőrzetem, hol a frizurámat ba..ták el, és akadt olyan hely is, ahonnan – megmondom őszintén – a barber ujjaiból áradó eklatáns dohánybűz kergetett el egy életre.

“Megvan a hely!” – újságolta nemrég Dani, kit leginkább DubiczÚrként ismer a nagyérdemű.

És tényleg megvan!

Hamisítatlan, amerikai barber feeling keveredik finoman modern, letisztult klubhangulattal. Hivogató portál – nem úgy, mint a hely, ahol először várakoztam -, kellemes üzlettér, barátságos díszletek, izgalmas galéria, udvarias kiszolgálás, kávé, üdítő, akármi.

Szoktam volt mondani: ahogy kell!

Dávid, aznapi mesterem felmér, meghallgat, javasol, majd tűpontosan megvalósít. Ennyi.

Mit akarhatsz még az élettől???

Csak tudnám, miért látok annyi jellegtelen rőzsét akkor az utcákon…

Kun Gergely

 

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM