Covid-19, avagy az igénytelen férfi önfelmentő takarózása

Örvendetes módon megszaporodtak körülöttem a személyes jelenléttel együttjáró életesemények, manapság divatos szóval élve az offline szituációk. Online üzleti találkozókon épp csak annyin vettem részt, hogy sikerüljön egy életre megutálnom ezeket a lélektelen, steril, az interperszonális kapcsolatokat maximálisan kiherélő valamiket a laptopok magányában. A kamerák alacsony felbontásának köszönhető jótékony rejtőzködő mellékhatás sajnálatos módon arra sarkallta a slamposodásra amúgy is nyitott, hazai férfitársadalmat, hogy megjelenésüket tovább erodálják egy egyébként sem magas nívóról – maximális tiszteletem a maroknyi kivételnek!

A covid egy langymeleg paplan lett az önfelmentés fagyos realitásán…

Egyre többször hallom a vírust vagy az eszement karanténintézkedéseket valamilyen negatív jelenség indokaként.

Felszaladt pár kiló (értsd 10-15!!!) a covid alatt…“, “Ritkábban jutok el a fodrászomhoz…“, “Picikét bolyhos már a gallérja, de monitor előtt, covid alatt szódával elmegy…“, “ ” – és efélék.

Tudom, hogy Magyarországon, ahol az elhízásra visszavezethető betegségek úgy kaszálnak, mint Pista bácsi Nádasrettyentőn az ’50-es évek TSZ munkaversenyén, csupán össznépi kiátkozás terhe mellett lehet csak finoman szóvá tenni, ha egy anyuka nehezen éri el újra a szülés előtti súlyát (Petike jövőre érettségizik…), a teremtés koronái pedig évente két kiló felszedését abszolút normális élettani jelenségnek tartják (100 kiló alatt nincsen férfi, vallja büszkén a 170 centis Józsi…). De hagyjuk már azokat az unalomig emlegetett “döngő lépteket”, és beszéljünk arról, amin 10 perc alatt változtatni tudnánk!

“Na, milyen a szettem, Geri?” – Hogy milyen? De tényleg? Őszintén? Hallani akarod? Hát legyen: azon túl, hogy szétdurran rajtad a ruha, szakadt és bolyhos az inggallérod, egy gombod hiányzik onnan, amott meg törött egy másik, a nadrágod zsírpecsétes vagy húgyfoltos, ezügyben még várjuk a labor eredményeket, de akármelyik is, kínos. A zakód háromgombos, amivel alapvetően nem lenne baj, de cca hét éve nem gyártanak ilyet, amiből rögvest kiderül, hogy egy dinamikus és innovatív cég vezetője önmagára nem vonatkoztatja saját márkája üzenetét. A cipőd szét van gyalogolva, az orra szisztematikusan lerúgva a lépcsőn, és az is látszik, hogy keményen kuplungolsz. A nyakkendő egész jó, bár illene begombolni alatta az ingnyakat, ja, hogy nem ér össze a nyakadon…

Tudom, tudom… covid… Nagyjából fél éve nyitva van minden, oda mész, ahova akarsz, de tudom, mentél is, hisz fent vannak a fotók face-en, de az önfelmentés, az megy ezerrel!

És hogy ne egy negatív dünnyögés legyen csupán ez az egész kis poszt, álljon itt egy jó példa, ami manapság már azt kell mondjam, nem üdítő kivétel, hanem a generációra jellemző általános jelenség. Nagyon kedves barátaim esküvője kapcsán rengeteg meghívott cimbora érezte úgy, hogy barátai nagy napját meg kell tisztelni egy vállalható, trendi, kreatív megjelenéssel. Covid ide, covid oda, viszed az arcodat, amiből bizony csak egy van, szóval nem kéne égetni sehol, semmiféle indokkal!!!

Ja, és a továbbra is takarózóknak üzenem, tudd, hogy a versenytársad már erre is figyelni fog, te pedig lemaradsz!!!

 

barátsággal

 

Kun Gergely

 

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM