Csak lagzi Lajcsinak nem szabad lopnia?

Megosztanék egy szerény észrevételt, amelyet ugyan nem támasztanak alá közvéleménykutatásokon alapuló, tudományos elemzések, de 20 év szakmában eltöltött idő igen! 

A magyar ember erkölcsi ítélete a lopásról jelentős részben eset függő.

Példának okáért az nem számít lopásnak a tisztes polgár fejében, amikor is a Hajdúnánáson gyártott, amúgy kiváló minőségű Moncler kabátot vásárolja meg nem annyira ellenőrzött csatornákon keresztül, a bolti ár töredékéért. A háborgó lelkiismeretét megnyugtatni kívánó kedves ügyfél ilyenkor arra gondol, hogy ez a plusz szövet már úgysem kellett a megbízónak (nem hát! nyilván azért fizette ki a drága alapanyagot!), és ez akkor kábé talált dolog kategória!

Hasonlóan kisimult arccal tér nyugovóra minden éjjel az a delikvens is, aki úgynevezett “kamionról leesett” portékát fogyaszt rendszeresen. Mily’ szép… Nyilván az sem volt senkié sem, ergo, kinek hiányzik, folyománya, úgyis van annak már elég pénze, aki ilyennel bizniszel, az ilyet megfejni kvázi dicsőség!

A legszebb az egészben nem is az, hogy az emberek rárepülnek az olcsó(bb) cuccra, az vesse reájuk az első követ, ki nem csábulna el. A sztori igazi báját az a szemérmes naivitással áthatott, már-már buddhista nihil adja, amely által a mélyen tisztelt publikum valóban elhiszi,  hogy a fenti állítások igazak. Az emberi korlátoltságnak köszönhetően  ugyanazok az arcok évek óta, ipari méretekben terjeszthetnek márkás(nak tűnő) cuccokat háborítatlanul!

Soha nem okozott még szívtájéki szorítást idehaza a csuklón virító, atomhamis thaiföldi HUBLOT, sőt még angyali mosoly is felciccen a büszkeséggel előadott történetekben, hogyan is lehet 20 dollár helyett akár már 15-ért is szerezni egy ilyet, és higgyétek el, a beleki bazárban vásárolt Cavalli bikini ugyanúgy tartja majd a plasztik cicit, mint az eredeti, Roberto bácsit pedig nem zavarja egy pár milliárdos veszteség…

Ebben az országban, ahol a Józsi tud olcsóbban Samsung tévét, a Pistinél vehetsz okosba’ gázolajat, a Karesz évek óta csomagtartóból árulja a HUGO BOSS (!!!) öltönyöket, a Béla hoz féldrágakövet negyedáron, az audis Dudi pedig Rolexeket szór fingért, mindent maga alá temető, össznépi felháborodás zúdult Galambos (Lagzi) Lajosra egy feltételezett áramlopási ügy kapcsán.
A fűtött medencés, rózsadombi luxusvillák közelében több energia tűnik el, mint a borsodi falvak cigánysorain együttvéve, de persze mindenki azonnal a fejét követelte az ezidáig példás családapaként működő, abszolút selfmade üzletembernek.

És ha már Lajcsinál tartunk, hát ez az ügy nékem egyáltalán nem tiszta…
Az európai világvárosokban bandukoló turistákat hamis Louis Vuitton táskákkal megkörnyékező színesbőrű szerencsétlenek gondolkodás nélkül elhajítják a náluk lévő portékát, amint az őrszem rendőrt jelez a közelben. Egy másodperc alatt elvágnak minden szálat, ami őket a kamu (hamisítás=lopás!!!) cuccokhoz köthetné.

Komolyan el tudjátok ti képzelni, hogy Lajcsi úgy trükközött, hogy a lopás tényét a földben tekergő vezetékek még 70 év múlva is igazolni fogják???

Kun Gergely
 

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM