Dresscode: mangalicza a’la Kaposchvhar Universitét

Tényleg ez az esztétika szőnyegbombázás kívánt erkölcsi magasságokból szólamlani népéhez???!!!

Szerző: Kun Gergely

Televoltak a hírportálok, hogy Magyarországon végre valaki jól üstökén ragadta a ruházkodási etikettet! Hát én mindjárt rendkívül boldog lettem, hogy kicsiny hazánk ismét nagyot alkotott!

Túl nagy jelentőséget először nem is tulajdonítottam a dolognak, hiszen rendjén van ez így: öltözzünk végre valahára úgy, hogy megadjuk a módját. Nincs többé strandpapucsban beklaffogás a vizsgára csak azért, mert június van, legalább egy ing és hozzá illő sötét nadrág adja meg a tiszteletet a tanárnak, a vizsganapnak és nem utolsó sorban a nagy célnak, a diplomának.

Az események nem várt fordulata azonban sokkolt, és aggodalommal töltött el… Lázongó diákok maroknyi csapata nem átallott  felemelni a hangját a rendeleti ruházkodás ellen, s álláspontjuk mellett a meztelen igazsággal protestáltak. Mindezek után beleástam magam a témába, mégiscsak a szakterületem lenne ez a ruhaügy. 

Ahogy egyre alaposabban megismertem az egyetemi vezér elképzeléseit, kezdeti pozitív hozzáállásom betűről betűre olvadt el. Szó sem volt itten arról, hogy a diáksereget bizonyos szituációkban (vizsga, ünnepi megmozdulások, bálok, stb.) az indokolt és elvárható szettekben szerették volna viszontlátni! Időjárástól, napszaktól, hétköz-, illetve ünnepnaptól függetlenül írt volna elő a Zegyetem Fura Ura dresscode-ot a hallgatóknak.

Hiszem, hogy a ruha, kommunikáció! Egyik legnagyobb küzdelmünk a munkánk során többek között azokat a falakat lebontani az ügyfelek fejében, amelyek a minden helyzetre alkalmas „Jolly-Joker” ruha keresésére ösztönöznek. Ilyen nincs! Mindig azt mondjuk: 

ott vagy TE, a helyzet, és a magadról a közeg számára kommunikálni kívánt üzenet!

Példának okáért ugyan már mi a fenének venne föl ugyanolyan ruhát egy huszonéves egyetemista srác, ha vizsgázik, ha előadást hallgat, ha intézményi ünnepségen vesz részt???!!!

Beszerezve többé-kevésbé minden információt az ügyről, amely a legnagyobb döbbenetemre kitért nemcsak a fedetlen testrészek tiltására, de még a megfelelő parfüm, illetve smink direktívákra is, mindenképpen látni kívántam magát a rektor urat. Kíváncsivá tettek a fejlemények, hogy vaj’h ki is lehet ez a VÍZUÁLIS TOTEMOSZLOP, aki nyilvánvalóan önmaga tökéletességének hitében felkenve érzi magát a hallgatói sereg esztétikai megregulázására?

google…kaposvári rektor…képek….. beeeeeeszaaaaaaarááááááááás!!!!!!

Tényleg ez az esztétika szőnyegbombázás kívánt erkölcsi magasságokból szólamlani népéhez???!!!

Kaposvári rektor

Hát mélyen tisztelt, arany, drága Rektor Úr!

1. Az átlagos humanoid a fejét a nyak nevezetű testrészén hordja. A garat környéki heveny megfázások ellen ugyan kiválóan szigetel és véd a 20-30 cm vastagságú toka, mindazonáltal én ehelyett szerényen a jól bevált sálat javasolnám.

2. A casual dresscode a formális ruházatnál megengedőbb módon rendelkezik az ing viseléséről, így lehetőséget hagy a felső gomb (sokszor már az alatta lévő is) nyitva hagyására. Nyakkendő viselése esetén azonban kéretik az inget zártan hordani. Amennyiben a Zegyetem Rektora tántoríthatatlan híve az éjféltájban feltálalt intravénás pacalpörköltnek, és erről a jövőben sem kívánna lemondani, akár egy korai stroke-ot is megkockáztatva, úgy javallott áttérni a méretes ingekre, ahol is virtuóz módon kínálkozik a lehetőség az amorf testek befedésére is. Ha a „nyakkendő alatt felső gombkinyit” dresscode-ot Demján Sándor úrra hivatkozva szerette volna magára átemelni, úgy szerényen emlékeztetném, hogy amit szabad Jupiternek, azt nem szabad az ökörnek.

3. Erőteljes homlok felcsúszást semmi esetre sem korrigálunk tarkótájéki bozonttal! Hacsak nem az volt a terv, hogy 8-10 év kemény hajnövesztés árán valahogy előre fésüljük innen a hajat a fejtetőn jelentkező hiányok eltussolására. Jelzem, hasonlóval már többen megpróbálkoztak, orr- és/vagy fülszőrrel sem túl sikeres a mutatvány… Ha már fejszőrzet, a bajuszról is essék pár szó. Nyilvánvalóan telitalálat a felsőajak feletti szőrdísz, már amennyiben a Pógár jelmez nélkül kívánja alakítani az amatőr színjátszó körben a Csillagszemű juhász apját, amint épp birkákat terelget, s rágja csutoráját (bármi is legyen az a csutora).

Summa summarum álljon itt egy kis vicc, ami talán illik a helyezthez:

Brad Pitt és a kaposvári rektor beszélgetnek (a viccek alaphelyzetének valószerűségét nyilván nem vizsgáljuk). Egyszer csak váratlanul ott terem egy földönkívüli lény. Rendkívül barátságosan üdvözli a Földlakókat, tájékozatja őket jövetele céljáról, miszerint az itt élő fajokat szeretné összeírni, majd Brad Pitthez fordul:

– Szóval te mi vagy?

– Én ember vagyok. – Majd a rektorhoz fordul:

– És te mi vagy?

És te mi vagy?

Rektor Úr, az esztétika nem egzakt tudomány!

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM