Fagyállóháború

Történt kis hazánkban, mint az az origo-hu riportjából kiderül, valahol hegyen innen és túl, egész pontosoan Vácszentlászlón, hogy komisz tinédzserek rájártak a jó öreg Szabó bácsi tablettával felütött, dörgicsei rettentőjére.

Mit tesz ilyenkor a törvénytisztelő ember?

Elszalad izibe a rend éber őreihez, jelezvén, hogy ez így kurvára nem lesz jó. Mármint nem a tablettás nem lesz jó, merhogy az a srácoknak nagyon is jó, hanem a lopás nem lesz olyan jó.

Vigyázat! Nyomokban szőlőt tartalmaz(hat)!

A magam előtt is vállalhatatlan előítéletem szerint rendőreink traffipaxozáson, továbbá kivérzett hullák körberajzolásán kívül nem sok mindenre alkalmasak. Mintegy előítéletemet alátámasztandó, annak rendje és módja szerint megállapításra került, hogy bizony a rendőrök nem tehetnek semmit. Ez persze nyilvánvaló, azért van a rendőr, azért fizetjük, hogy ne tegyen semmit.

Nem úgy Szabó bácsi!

Az öreg azonnal a tettek mezejére lépett, és mérhetetlen aránytévesztésről téve tanúbizonyságot, legott fagyálló általi halálra ítélte a fiúkat.

Az eset mindjárt két olyan epizódot is tartalmaz, ami már már vonneguti szarkazmussal jeleníti meg a napjaink Magyarországán feszülő irdatlan problémákat. Egyfelől világosan megmutatja, milyen jövőkép vár arra az országra, ahol a nép egyszerű gyermeke a maga kezébe veszi az ítélethozatal és a végrehajtás súlyos terhét, másfelől pontosan megjeleníti azt a mérhetetlen cinizmust, ahogy az állam által monopolizált erőszakszervezet elhárítja magáról a felelősséget.

De menjünk szépen sorban!

Szabó bácsi lopást érzékel, bejelent, urambocsá’ feltételezett elkövetőket is megnevez, lévén szó egy pár ezer lelket számláló kis helyről. Jegyzőkönyv nem készül, saját maga leírja az eseményeket, ha van tolla! (Tudom, hogy így működik, két bringámat lopták el…)

Miközben Szabó bácsi körmöl, lesajnáló tekintetek kísérik sorait, szánakozás, minek zavarkolódik emez itten, hisz már rég traffipaxoznunk kéne kint a nyomvályús 113-as főúton, ahol direkt kint hagytuk még az építkezésről a 40-es táblát, szóval kasza van.

Szabó bácsi is érzi, hogy valami nem stimmel, mer’ hogy van már az, hogy pont a rendőrségen szarják le?! Fogadkozik, lelkében bosszúvágy ébred: elme elhomályosul, fagyálló borba löttyint, nesztek csibészek, ezt igyátok meg!

Dr. Zacher nyilatkozik, osztályunkra már életveszélyes állapotban….lélegeztetés dacára….. menthetetlen volt…. talán ha előbb bejön…. ejnyebejnye Szabó bácsi, irgumburgum… többiek saját felelősségükre haza, szerencsére kevesebbet ittak belőle.

Biztosan elnyomta a 3 éves hordós érlelést, valamint az oly’ kedves tablettaízt az a komisz fagyálló…

Rendőrség nyilatkozik, nem volt megállapítható egyértelműen, hogy Szabó bácsi löttyintett-e (már bocsánat, de ki a búbánatos faszom löttyintett volna???!!!), mivel meghalt az, akitől a túlélő srácok kapták.

Figyelted milyen szép?

Ja, hogy nyomozni kéne? Hát azt nem, mert ismeretlen a tettes…

Értem… szóval már megint nem sétált be senki feltett kezekkel, megtörve, hogy könnyeit nyelve közölje: igen, én voltam a tettes, tessék mán szíves letartóztatni engemet, mer’ akár bűnismétlés veszélye, meg miazmás…

Kedves, engem szolgálni és védeni hivatott, 40 kilós szóvivő néni, kedves, kényelmes szerencsétlenek!

Nyomozási tapaszatalataim szerint, amit kizárólag Colombo filmek bambulása közben szereztem, én az ügyben az alábbiak szerint jártam volna el.

Adva van egy uszkve 2000 lelkes település, ahol mindenki gyanús lehet. A tévedés jogát fenntartva kizárnám a 12 éven aluliakat,  aztán a 60 éven felülieket – állítólag akrobatikázva kellett megközelíteni a cefrét. A mai kistelepülések korfa szerkezetét alapul véve nyugodtan kijelenthetjük, hogy máris 1500 ember kilőve.

Hadd helyezzek el annyi pozitív előítéletet emitt, hogy a fennmaradt ezer polgárból leveszem a nőket. Maradt 250 fő. Ezen 250 darab 12-60 éves korú feltételezett elkövető körében a folyamatosan lerészegedőkre fókuszálnék.

Ergo kérdéseket intéznék a lélekszám alapján feltételezett 4-5 bögrecsárda, italbolt pultosaihoz, vajh’ mely egyének tűntek a náluk elfogyasztott italmennyiséghez képest sokkal részegebbnek ezeken és ezeken a napokon, amely dátumokat Szabó bácsi megadta.

Továbbá nyomoznék, nyomoznék, nyomoznék,mert lehetetlen, hogy ne akadna akárcsak egy irigy, dühös csávó, akit ezek a mocskok kihagytak az ingyen szeszre épített partyból.

Hogy ehhez sziszifuszi, akár eredménytelenséget is magában hordozó munkavégzés szükséges??? Jaaaaaaaa, hát igen.

De kedves rend őrei, nem erre esküdtetek fel anno véletlenül?

Kun Gergely

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM