Fiúból férfi: apának lenni jó – Szalagavató II.

Egy 16 éves fiú van otthon raktáron. Nem nagypofájú, nem vezérbika, de nem is őt szopatják ezerrel a suliban. Csöndes határoztt, a maga módján stílusos, és ha valamit elhatároz, azt végigviszi, kitart mellette. Például ilyen a komoly zene.

Tőle naponta változhat a slágerlisták rangsora, Bach, Mozart, Dvořák, Schönberg és a többiek már megírták, amit megkellett, és ő ezt érti. Az iPodján nem az akutális sztárok, hanem klasszikusok tömörülnek, és ami a legszebb, hogy ezért sem csúfolják az osztálytársai, nem tekintik csodabogárnak, hanem ezzel is elismerést szerzett magának.

A kedvencem, ahogy kér: nem Sziget-bérletért hisztizik nyaranta, hanem küldd egy e-mailt nekem, hogy a Müpában vagy az Operában ez és ez lesz. Hátha érdekel. Persze, hogy érdekel.

Ettől függetlenül hajnalig ott van a bulikban, mindenki dumál vele, és a részeg srácok őt ölelgetik, hogy ő menyire jó fej, a részeg csajok pedig a vállán sírják ki magukat. Bár ez utóbbit gyakran máshogy is el tudná képzelni a mi 16 évesünk.

De a lényeg mégiscsak az, hogy tegnap reggel kiderült, nem egy beszédes fajta a gyerek, hogy ő is szalagavatóra hivatalos, egy végzős lány várja őt.

A képen látható srác nem a mi 16 évesünk, de hasonló

Én nyilván a slim fit híve vagyok. Zakó és ing nélkül nem érzem magam annyira jól, mondhtanám, ha az utcán egy pólóban vagy egy pulcsiban vagyok, mintha meztelenül járnék. Éppen ezért a gardróbom betárazva, a kocsiban mindig van tartalék ing, de ez most mindegy is, mert a történet a 16 évesről szól és nem rólam.

A 16 éves az öltözködési mániámon sokat röhög, és mindig mondja, túlrántom ezt a témát, és hogy szerinte ez sznobság. Mivel én is igyekszem stílusos maradni, nem üvöltöm le a fejét, nem győzködöm. Lassú folyamat megérteni, hogyan lehet egy zakót és egy inget úgy hordani, hogy azt a lazaságot érezd, mintha pólóban lennél, mintha a szettet rád öntötték volna. (Ide szúrom, a kérdés nem pénztárca-, hanem szemléletfüggő!!!!)

Szóval ez a 16 éves srác tegnap elém sompolygott, és életében először tőlem kérdezte meg, hogy mit vegyen fel. Az anyja rögtön ugrott, hogy ő majd megmondja, én pedig – magamat is meglepve- az anyatigrist, egy határozott mondattal hátrébb ugrasztottam:
-A gyerek nem téged kérdezett.

Végül egy farmerhez egy világoskék Alea inget gomboltunk végig, aztán erre dobtunk egy Dellachiana zakót vakító fehér díszzsebkendővel, és próbaképpen egy Cerruti nyakkendőt is kötöttünk.

A 16 éves némán nézte magát a tükörben.

Mivel még mezítláb álldigált, mondtam, zárjuk le a szettet egy cipővel, és hagyd fent nyugodtan a színes öved. Aztán visszajött a tükör elé:
– Ebben jobban ki kellene magam húznom, nem? – nézett rám.
– Csak, ha úgy érzed. – igazítottam egy kicsit a zakó állásán.

Úgy érezte.

C

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM