Friderikusz még Berkinél is bunkóbb

A kaméleon médiaguru, aki az egysejtűeknek készült esztrádműsoroktól kezdve egészen a vájtfülűeknek szóló késő esti diskurzusokig bezárólag szinte a teljes vizuális palettát befuttja, vendégül látta legújabb műsorában Magyarország talán legvitatottabb képernyős jelenségét, A BERKI-t. 

Az Összezárva Friderikusszal adásait a kezdetektől nézem, hiszen Friderikusz még a leglaposabb riportalanyból is képes kihozni a maximumot. A minap azonban félrecsúszni láttam éppen azt a zseniálisan alkalmazkodó kérdező stílust, amivel a legkeményebb páncélokat is lebontja delikvenseiben.

Hogy Berki és Friderikusz között történt-e valamilyen korábbi összecsapás, ami a nagymúltú tévést kizökkentette a megszokott, lényeglátóan kíváncsi stílusából, azt csak ők tudhatják, de Fridi erősen támadólag lépett fel, és ezt az attitűdöt a műsor egészén át megőrizte. 

A házigazda Berki megérkezéskor rögtön “beleállt” a celebbe. Ócsárolta aznapi szettjét, amit én egyrészt – a tökig kigombolt ing kivételével – teljesen rendben találtam, másrészt elég furcsa volt ez a fikázás egy olyan ember szájából, akiről köztudott, hogy nem áll tőle távol a polgárpukkasztó ruházkodás, és nagyon is tisztában van a trendekkel.

Berki Friderikusz Sándor Összezárva FriderikusszalKicsiny hazánkban, különösebb izgalmakat nem vált ki a nézőkből, ha egy férfi asszonyát bálnának becézi, hiszen nálunk a párkapcsolatok etikettjébe lazán belefér egy vak komondor sztori 8 napon túl gyógyuló kézretétellel vegyítve. Ugyanígy lerágott csont azon rugózni, hogy Berki nem volt egy sikeres futbalista, hiszen ez még azokról is elmondható, akik remek pénzt akasztanak le a zéró teljesítményükért. Berki legalább belátta, hogy tehetségtelen, s távozott.

Berki Friderikusz Sándor Összezárva FriderikusszalSzintén elég unalmas  Berki és édesanyja zűrös viszonya, és ugyanez igaz az üzleti életben tett kalandos vargabetűire, melyek rendszerint tetemes adósságokkal kipárnázott cégek eltemetésében végződtek.

Igazán új információt akkor kaptam, amikor Berki által rendkívül találóan csak “celeb simogatás”-nak nevezett tevékenységet járták körül. Ebből kiderült az az eddig is sejtett tény, hogy a tévés fenegyereknek a külvilág felé mutatotthoz képest öt forintja nincs, teljes élete egy barter villogás. Szimpatikus, hogy ezt nyíltan vállalja, és éppen ezért visszatetsző, amikor Fridi számonkéri rajta az adakozást. Hát már hogy a csudába adhatna a rászorulóknak az, aki még a napi ebédjét is szponzorizációban intézi???!!! Különben is, mit ért a hazai közvélemény adakozás alatt? Mert a piros lámpánál elénk tántorgó ágrólszakadt kezébe nyomni 100 forintot, nem az.

Berki Friderikusz Sándor Összezárva FriderikusszalEgy pillanat erejéig eljátszottam egy izgalmas gondolattal. Mi volna akkor, ha e két férfit egy magyarul nem értő idegen hallgatná? A trendi, modern kulisszák közt vajon melyik szereplőt néznék házigazdának, és melyiket vendégnek? Melyiküket gondolná műsorvezetőnek például egy olasz?

A slampos, pocakos, viseltes pólós, bő gatyás, stílustalan frizurás, tokás Friderikuszt, vagy a legalább háromszor átöltöző, külsejére akkurátusan ügyelő, kinek ellenszenves, kinek szimpatikus, de mégis JELENSÉG Berkit

Lehet piszkálni ezt a csávót, de egyelőre még stabilan képernyőn van, számos cég látja benne az ideális reklámarcot, pénzt kap szórakozóhelyeken pusztán a megjelenéséért (többet, mint azok, akik még énekelnek is!). Magyarán se kiköpni, se lenyelni nem tudják.

Téved, aki azt hiszi, hogy ez a született Keljfeljancsi nem fog még akkor is a jég hátán megélni, amikor például tornász névrokonát egy-két kudarc után azonnal elfelejti a “hálás” közeg! Koromnál fogva én még emlékszem a korai Friderikuszra, akit igazi, beképzelt, nézettségvadász (ma úgy mondanánk: likevadász) Paprikajancsinak tartott a finnyás közönség, és éveket kellett várni, hogy a showman megmutassa arcának komolyabb profilját is.

Berki Friderikusz Sándor Összezárva Friderikusszal

Mondhatjuk persze röhögve, hogy egy csillogóan értelmes ember kedvére játszhatja a bohócot, de a cirkusz pofozógépe soha nem lesz képes egy csettintésre lángelmévé változni. Az igazság azonban az, hogy a közönség jelentős része – nem Ti, akik ezt a blogot végig olvassátok – már régóta csak a bohóc miatt jár a cirkuszba.

Kun Gergely

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM