Il Bacio di Stile – a divat magyar szentélyében jártunk

Röhögünk, storyzunk, mindenki tele van történetekkel, melynek főhőse a leleményes magyar, aki nem vesz, hanem SZEREZ!!! Na ennek vége kispofáim… röhögünk… te figyi, Laci, te láttál itt vevőt….?

Szerző: Kun Gergely

Pár nappal ezelőtt megnyitotta kapuit a budapesti Champs-Élysées-n, az Andrássy út 19-ben a legismertebb divat márkák eddigi legnagyobb dobásaként az il Bacio di Stile, azaz a „Stílus csókja”! Örvendjetek!

Azaz, hogy nekünk, a pórnépnek csak ezen a hétfőn, de a honi celebvilág apraja-nagyja fantasztikusat pezsgőzhetett már múlt héten a ragyogó épületben. Nem baj, ezután már úgyis csak kávézni jár majd oda maximum, ha kinyit a vendéglátásról gondoskodó szekció is, mivel a pénzért akár afrikai bogarakat is evő hazai hírességek gázsija inkább csak a Háda bálaturi környezetében számít vaskosnak.

Még csak közeledünk a házhoz, máris megcsap minket az illat, melyet kutatók ezrei kísérleteztek ki azért, hogy a potenciális vevőket húsevő virág módjára csalogassák magukhoz már tömbnyi távolságokból! Vérprofizmus párosul itten kérem szépen világpolgári eleganciával, minőséggel és visszafogottsággal.

Messziről minden úgy tűnik, hogy a ház megálmodója, aki hús-vér emberek virtuális csókjaival (vagy talán még annál is merészebb tevékenységekkel) szerezte kimondhatatlan vagyonát, kiváló csapatot épített maga köré, akik magas szinten tették a dolgukat. Ahogy belépünk a divat szentélybe azt kell tapasztalnunk, hogy még ennél is többre voltak képesek.

Il Bacio di Stile belülről

A nemcsak a divatot uraló, ordító, hazai  igénytelenség közepette az il Bacio di Stile megálmodói olyan szigetet hoztak létre a szürke budapesti cityben, amit ma – merem állítani – bármelyik világváros tündöklő bevásárló negyedébe be lehetne csempészni anélkül, hogy feltűnést keltene. Illetve miket beszélek?! Dehogyis lehetne!

Frissességével, stílusával, koncepciójával az il Bacio messze kitűnne külföldi vetélytársai közül! Köszönet a megálmodónak, a mecénásnak, aki hitt benne, hogy ezt létre lehet hozni, és külön köszönet a csapatának, akik a legapróbb részletekre is odafigyelve alkották meg ezt a divat remeket!

Szinte azzal egy időben, hogy Roberto Cavalli és Giorgio Armani Budapest elhagyása mellett döntöttek, olyan divatházak mondtak igent a háznak, mint Salvatore Ferragamo, a Canali, a Brioni, a Belvest, a Lanvin, Ralph Lauren, Sergio Rossi, vagy a mai trendvilág egyik legünnepeltebb fenegyereke, Tom Ford. Hatalmas eredmény ez.

Sétálgatunk az épületben…ízlelgetjük…beleugrunk ebbe-abba…árakat nézegetünk…. Még mindig minden rendben van, töretlen az érzés. Alig észrevehető biztonsági emberek vigyázzák a milliós táskákat, az 5-600 ezres öltönyöket, a 150-200 ezres lábbeliket. Top márkákon edződött szemünknek megszokott kellékek, megszokott árszinten.

A személyzet egészen kiváló. Kifogástalan megjelenés, és ha észrevétlenség kell, akkor az, ha segítőkész oda szökkenést igényel a vevő, akkor segítőkészen odaugranak. Lapozgatjuk a cuccot. Kritikus hozzáállásunk fogást próbál találni, de nincs min, ez a hely teljesen rendben van. Lehuppanunk a számtalan kényelmes kanapé közül az egyikre, összefutunk egy ismerőssel, dumálunk, átbeszéljük a látottakat.

Il Bacio di Stile bárhol kiemelkedne a divatházak sorából

Külföldön ilyenkor jön az a rész, hogy az üzletházban sétálgató divatfertőzöttek ruházatát bámulom, és igyekszem újabb és újabb impulzusokat találni a munkámhoz. Ennél jobb előadás nem is létezik a számomra, mint a kreatívan öltözött emberi tömegen lemérni azt, hogy egy-egy tervező műhelyében megálmodott kreációkból hogyan csinál viselhető szettet a hozzáértő ember, miket emel át a ruhatárába, és mi az, amitől ódzkodik, és még kedvenc divatháza unszolására se ölti magára.

Szóval várunk, üldögélünk csendben, trécselünk. Hogy drága a ház, á dehogy! Ezek az árak mindenütt, most végre megtudja a magyar, mibe kerül ez a cucc valójában. Eddig sokan azt hitték, van olyan, hogy török Boss, mert a törökök a világon egyedül gyárthatják, hidd el, nekik egyedül szabad… legalábbis az a csomagtartóból áruló strandpapucsos kölök, aki mindig kijön az irodánkhoz, ezt mondta!

Röhögünk, storyzunk, mindenki tele van történetekkel, melynek főhőse a leleményes magyar, aki nem vesz, hanem SZEREZ!!! Na ennek vége kispofáim… röhögünk… te figyi, Laci, te láttál itt vevőt….? Mármint nem azt a japán csapatot a terhes nővel, akik azt hitték, hogy ez Four Saisons Hotel, és csak a másodikon jöttek rá, hogy nincs recepció!

Hát nem….döbbenet…már tényleg 20 perce itt vagyunk???!!! Na jó, de amikor kijött az új iPhone, akkor rendőrt kellett hívni, meg sorszám, és verekedés, és az is 200.000, és mégse egy Ferragamo csuka!!!!

Te Laci, itt nincs vevő….

Laci, ki a f…om fog itten vásárolni???!!! Il Bacio di Stile ide??? Halottnak a csók!

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM