Itt a Piros, hol a piros – egy nem annyira ruhás story

Már csak egy ember hiányzott a teniszcsapatból, akit még fel kellett ruháznunk. Megkérdeztem a kapitányt, hogy az uccsó srác mikor jön, de kissé hülye választ kaptam:

Remélem minél később!

Folyton a határidőkkel küzdünk, így volt ez most is, nem csoda, hogy fura arcot vághattam a felelet hallatán. Értetlenségemet látva a kapitány felröhögött, és rövid magyarázattal szolgált. A srác, aki még hátra van, épp Ausztráliában küzd. Minél később jön haza, annál tovább jutott a tornán!

Bocsánatkérően széttártam a karom. Inkább focis vagyok. Abból is a külföldi, mivel szeretem a focit. Ez a tenisz dolog nekem valahogy kimaradt. Grand slam, ATP Tour, ranglisták, na persze, hogy tudom, ki az a Federer, de kb itt véget is értem. Szerintem én vagyok az egyetlen hülyegyerek, akinek egy teniszes afterparty-n úgy lett közös fotója Monfiels-el, hogy nagyjából két hét múlva szóltak rám, ki is a kedves, szerény, színesbőrű emberke, aki hozzánk csapódott.

Szóval Fucsovics Marciék után már csak Zsomborra vártunk, akiben akkor még csupán a megoldandó öltözködési problémát láttam. Aztán úgy alakult, hogy az idei teniszbálon (hol máshol?) elhangzott, hogy Zsombi magyar idő szerint másnap hajnalban döntőt játszik. Ez még engem, a játékot nem követő kibicszerűséget is lázba hozott! Na, annyira azért nem, hogy az ötórai meccset élőben nézzem, de mire felébredtem, Zsombi már nem csak egy lelkes teniszező srác volt a többi száz, meg százezer közül, hanem Piros Zsombor, az Australian Open Junior bajnoka!

Nyert, nyilatkozott, lenyomott pár autogrammot, felpattant a madárra, átszelte a bolygót, és szinte az üzletben landolt. Lebeszéltek számára egy tévés interjút, amit időhiány okán hozzánk szerveztek. Szegénykémnek még egy tisztességes jetleg-et sem engedélyez a sorsa.

Az interjúba bele-belehallgatok. Épp valami olyasmiről beszél, hogy igen, hívják a barátai a kortársaira jellemző programokra, de ő tudja, hogy ez összeegyeztethetetlen azokkal a célokkal, amikért nap mint nap küzd. Jól van – gondolom magamban – van esély, így beszél egy profi!

A szettet kb 4 perc alatt összerakjuk. Ebben is profi. Nem ért hozzá, tehát hagyja magát terelni. Épp azt gondolom, hogy ez hasonlíthat arra, amikor vita nélkül elfogadja az edzői utasítást. Na jó, ne legyek nagyképű, hisz ez csak egy ruha…

Új szettjében egy kicsit hitelesebben tudja abszolválni a bűvésztrükkjét, amit egy véletlen elszólásnak köszönhetően felkapott a média. Ez a pár pillanat azonnal visszahozza a benne rejtező kisgyereket, vagy nagykamaszt, ahogy tetszik, mindenesetre igazi emberi – hogy ne mondjak gyermekit – oldalát villantja meg egy reménybeli világsztárnak.

Bízom benne, hogy nem kell már sokat várnunk arra, hogy Zsombi egy felnőtt Grand Slam győzteseként nem a Loftban, hanem – nagy példaképéhez, Roger Federerhez hasonlóan – egy milánói divatházban kerülhet a nemzetközi média illusztris képviselőinek kereszttüzébe.

Egyet megígérhetek, ha így lesz, megtanulom a többi teniszsztár nevét is!

Kun Gergely

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM