Jakupcsek Gabi mottójára

Az ember alig teszi ki a lábát otthonról 5 napra, és mire haza ér, útilaput kötöttek Jakupcsek Gabriella talpára… A dolog nyilván érthető, hisz jobban ki kell használni a szinergiákat, meg egynémely költséghatékonyság is felmerült (kiemelés az indoklásból), és persze nehogy azt higgyük, hogy csupán a majd’ 500 adást megélt Ridikül című műsor vezetője került lapátra, állítólag összesen 129 ember kapott karácsonyi pakkot. Jó hír, hogy miközben igyekszik okosabban elkölteni a királyi tévé a gondjaira bízott uszkve 80 milliárdot, azért én is ismerek személyesen olyan embert, akit épp frissiben igazoltak le a köz szolgálatára.

A “nem kereskedelmi” szektorban üde színfoltként kifejezetten élvezetes műsort készített napról napra a stáb, állítólag még nézettséget is produkáltak, így teljesen érthető, hogy testidegen jelenségként kiemelték a végeláthatatlan Híradók sorából. Ez rendben is van, nyilván kellett a hely a kormánypropaganda kommunista időket megszégyenítő stílusú trombitálásának.

Amikor még hittek Jakupcsek Gabiban…

A komolyságot egy pillanatra félretéve szabadjon megjegyeznem, a Ridikül az első és mindmáig egyetlen televíziós műsor, ahol szerény személyem is felvillant egy adás erejéig (mondtam én, hogy értő közeg, na! 🙂 ).
Jó volt benne lenni.

Életemben először tapasztaltam meg egy profi tévéstáb összehangolt működését. Hetekkel az adás tervezett dátuma előtt összeültünk témákat egyeztetni, előzetes beszélgetéseken formáltuk a majdani párbeszédeket, javítgattunk, csiszolgattunk. Annak, aki netalán nem ismerné a Ridikül szerkezetét elmondanám, hogy az adás elején mindig három hölgy vendég beszélget egy adott témáról Jakupcsek Gabival, majd kábé féltávnál behívnak egy férfivendéget. Hideg fejjel a bemelegedett csajok közé koncnak behajítva.

Élveztem.

Jakupcsek őszintén érdeklődő, felkészül a témákból, jól kérdez, nem unalmas, fenntartja a beszélgetés dinamikáját. Nem akarok nagy szavakat mondani, de vitán felül ő a mai magyar televíziózás női Friderikusz Sándora, és ez nálam dícséret. Bevethető volt mint a “Magyarország, szeretlek!” nevezetű, televíziós limonádé csapatkapitánya, de simán megugrotta a komoly hangvételű műsorok mércéjét is.

Bízom benne, hogy tehetsége utat tör egy olyan felületen, ahol értékelik a tapasztalattal párosuló profizmust, és ez majd fricska lesz jelenlegi elbocsájtóinak szemében. 

Addig is marad nekünk a fizetett percemberek seggnyaló kommandója, akik most mindenkire lőnek, akik ilyen, vagy olyan stílusban kritizálni merik a döntést. Filléres eszközök vagytok ti csupán egy nagyobb játszmában, úgyhogy majd amikor ti kerültök lapátra – mert oda kerültök, ne legyenek illúzióitok -, jusson eszetekbe Gabi!

Kun Gergely

#jakupcsek #ridikül

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM