Kecskével a diszkóban – a kutya már nem menő!

A mindenfajta világtrendek és a magyar rögvalóság közti távolságot semmi sem képes oly plasztikusan illusztrálni, mint a Kis Grófo művész(???)nevű előadó minapi slágere. A klipp alapjaiban rázta meg a YouTube világát. A magát írígylésre méltó szerénységgel csak szimplán bulibáróként aposztrofáló sztár megjelenése egyfelől a stílus felejthetetlen nagyágyújára, Notorius BIGre (ejtsd: bíájdzsí) hajaz, míg foltokban a világrengető Gangnam Style előadóját, PSY-t is felfedezhetjük, persze csak addig, míg a meleg levegő el nem kezd áramlani a hangszálai környezetében. Megszólalást követően a Fásy mulatós istálló bármelyik kappanhangú fellépőjével helyettesíthető lenne a srác.

A klipp felütése rendkívül erős, Grófo már itt egyértelművé teszi, hogy nélküle nem képzelhető el számottevő party, hisz a névjegyén is ez áll. Nyomatékot adhat még az üzenetnek a szakértőink által minimum (!!!) tizenkettőegészhattized karátosra saccolt, súlyos pecsétgyűrű is a benne foglalt legalább negyed-, de akár féldrágakővel. Számomra ez a kiegészítő mindig is komoly fejfájást okozott, mivel nem tudom értelmezni. Elfogadhatónak tartanám viselését, amennyiben a Harvardi Egyetem angol-rétoromán lingvisztika szakos diákjainak diplomaosztó bálja emlékéül szolgál, de Kis Grófo esetében, illetve a klipp nyelvezetének ismeretében sanszos, hogy nem erről van szó…

A dal indítása olyan magasra helyezi a lécet, hogy a Pixa nevű kiegészítő pótsegédelőadó felbukkanása a klipphez érdemben nem sokat tesz hozzá, szerepeltetése mégis mindvégig harmonikus a többi résztvevővel. Dícséretes, hogy az úr sporttevékenységét olyannyira komolyan veszi, hogy polyamid edzőnadrágjától egy pillanatra sem szabadul meg, ezzel is jelezvén, hogy bármikor kész egy kis spontán testmozgásra, mint például a klippben is látható húzódzkodó gyakorlatok egy EU szabvány játszótéren. A zakó anyagául kiszemelt, jacquard mintás bútorszövet is remek választásnak bizonyult. A nincs hulladék anyag, csak ötlettelen stylist jegyében fogant felsőrész visszafogott, már már észrevétlen résztvevője lehet szinte bármilyen szettnek, amennyiben a dress code koszovói birkapásztor evening jacket lesz az adott rendezvényen.

És ha már dress code, régi vágyam, hogy valaki segítsen meghatározni a rajos felöltözés fogalmát! Odáig tudom, hogy kifejezetten előnyben részesülnek a Sárkány Center szofisztikált butikjaiból származó, műarany szállal keményen átszőtt, mű Swarovskyval gazdagon díszített, ismert olasz divatházak neveivel alig észrevehetően ellátott darabok, de be kell valljam, hogy ezt követően eléggé elbizonytalanodom…

Fentebb említettük a birkapásztor stílust, és mit ad isten, csak előkerült egy házi jellegű kecske! Az erősen leszedáltnak tűnő jószág szerepeltetésének művészeti üzenetén még dolgoznak az elemzőink. Amint megnyugtató információk birtokába kerülünk, cikkünk frissülni fog. Az mindenesetre már most megállapítható, hogy a házi bulik evolúciós fejlődésének mi még egy korai szakaszán megrekedtünk. Kutyáink időnként részt vesznek a laza fröccsözgetéseken, de páros ujjú patás állatok beszervezése ezidáig nem jutott eszünkbe.

Senkinek nem okozott gondot az sem, hogy egy mulatási (jelentsen ez bármit is) feliratú pólóban mutatkozó, kedves kiskorú döbbent arccal szemléli, amint egy fonnyadt tejeszacskó seggű bérretyó rázza a valagát a szoba közepén. A döbbenetet persze értjük, bár hozzáteszem, neki annyiban könnyebb lehetett a látvány elviselése, hogy nem lassítva kellett átélnie. Szinte hallani véltem az egymásnak csapódó bőrleffentyűk zajos tapsikolását…

Be kell vallanom, hogy a klipp vége felé elbizonytalanodtam, hogy nem egy önironikus poénról van-e itten szó? Kis Grófo munkásságában komolyabban elmélyedve azonban látnom kellett, hogy a srác maximálisan komolyan veszi magát, és a dolgot valóban elhiszi, ahogy mondani szokás.

Milánó, Párizs, London ködbe vész…

Kun Gergely

P.S.: És aki akarja, itt megnézheti. Mi szóltunk előre….

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM