Kendőzetlen báj – mindenki másképp csinálja

A régi LGT szám megvan? “Mindenki másképp csinálja.”

Hogy jön ez ide, ugye?

Mi a Loftban a stílustanácsadásban hiszünk. De valami veszettül ám! Olyannyira, hogy el se tudom képzelni az értékesítést stílustanácsadás nélkül. Illetve dehogynem, el tudom képzelni, hisz láttam már Zara üzletet belülről. Tudod, ahol az a rengeteg pakoló zombi igyekszik rendet vágni a kíváncsi tömegek által szétberhelt ruhahegyeken… Na, ha akarsz igazán őszinte meglepetést látni egy arcon, de amolyan Oscar díjas meglepetésre gondolok, hát kérj meg a Zaraban valakit, hogy ugyan segítsen már a személyiségednek és az élethelyzeteidnek megfelelő gardróbot összeállítani a következő 20 percben! Igen, ők az önkiszolgálásban hisznek, a “cash and carry”-ben, a divat maszturbálásban, ahol csak magad vagy a vízióiddal, aztán majd lesz, ami lesz. 

Ez egy páros műfaj szerintünk. Legalább páros, de akár csoportos is lehet… na ne feszegessük ezt, különösen most ne, hisz amikor ezeket írom, Győr aktuális polgija épp egy yachton nyélbeütött, nagyobb létszámú cimborálást próbál pozitívan beállítani családjának, feleségének…

Szóval mi a stílustanácsadásban hiszünk, meg a szituációkhoz igazított szettekben, na meg az önazonos stílusban, nem beszélve az öltözködésben rejlő kommunikációról, mert abban is hiszünk, ha még nem említettük volna (ezerszer).

Mi ilyenkor beszélgetni szoktunk a hozzánk betévedőkkel, kikérdezzük, meg akarjuk ismerni, fel szeretnénk oldódni benne, hogy olyan dolgokat tudjunk majd javasolni neki, melyekkel otthoni gardróbja kockázatmentes szettek összeállítására lesz alkalmas.

Ha divatról van szó nem hiszek a könyvekben, melyeket emberek évről évre megírnak, nem hiszek a szabályokban sem, hacsak nem az a szabály, hogy felrúghatunk minden eddigi szabályt, nem hiszek az excell file típusú megmondóemberekben, akik kérlelhetetlen magabiztossággal ontják magukból a tuttit, de ruhaüzletet belülről nem sokat láttak. Nem hiszek továbbá a “kétszázötvenpluszáfáért” kiszámlázott csoportos terápiában sem, melyeket önjelölt divatguruk árulnak tévelygő menedzsereknek.

Hiszek ellenben mindazokban, akik feloldódnak a divatban, komolyan veszik az ipart, és beleteszik a napi melót az ügyfélbe.

Éppen ezért vállaltam be a “Páratlan páros stílustanácsadás” sorozatot Balla Gabi stílustanácsadóval karöltve. Tettem mindezt azért, mert Gabiban nagyon hiszek, hitelesnek tartom. Őszintén megmondom, hogy a módszert, amit használ, nem érezném a magaménak, de be kell látnom, hogy működik. Talán azért, mert nem mindegy, ki használja és hogyan. Gabi jól bánik ezzel az eszköztárral, hisz célt ér.

Biztosan van ennek valami hivatalos neve, de én már csak kendőzésnek hívom. Kívülálló számára a történet abból áll, hogy a gyanútlan áldozat… izé… ügyfél belebújik egy leginkább az amerikai Halloween partyk szellem jelmezére hajazó, hófehér lepelbe, majd a “Csokit, vagy csalunk!” kiáltozás helyett egy viszonylag nyugodt 20 percet tölt el rengeteg színes kendő társaságában.

Eseménysorozatunk annyiban mondható különlegesnek, hogy míg egyébként a kendőzés csupán a hölgy számára nyújt programot, ezúttal mi kezelésbe vettük annak kísérőjét, ki így nem egy folyton az órájára pislogó, szemrehányóan sóhajtozó trollá válik, aki akadékoskodásával csak zavarja a hölgyek programját.

Ez a páros együttlét lehetővé teszi a folyamatos részvételt is egymás stílustanácsadásában, hiszen egy-egy szett ötlettel rendszerint megjelentünk a “női saroknál” mintegy jóváhagyásra, és persze ilyenkor jutott idő egy kis férfias piszkálódásra a csajok tevékenységébe belekotyogva. Lehetett szórakozni a dolgok menetét finoman sürgetve, hogy mikor lesz végre kendőzetlen az a báj, de azon is szakadtunk a röhögéstől (mármint Bánk, meg én, a csajok nem annyira…), amikor a sok színes kendő lezuhant Anna nyakából, miszerint Anna nem olyan, mint a Perwoll-al mosott ruhák, azaz nem színtartó (érted?! színes kendők, színtartó… hahahahahaha).

Hogy fogok-e én valaha kendőzni? Nem hinném. De az tutti, hogy még sok ilyen Páratlan Páros Stílustanácsadást akarok Gabival!

 

 

Kun Gergely

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM