Kövér vagyok, nem öltözök!

Az általánosan elterjedt hazai szarul öltözöttség hátterében a legkülönfélébb kifogások húzódnak. Számtalan magyarázatot tárnak elénk a vizuális pusztítás utcai harcosai, de abban szinte biztos vagyok, hogy az egyik legkedveltebb indok a prosztó megjelenésre a túlsúly. Az össznépi zabálásnak mint nemzeti sportnak köszönhetően az átlag magyar sziluettje jelentősen túllépi mind az orvosi, mind pedig az esztétikai normák évezredek óta kialakított paramétereit.

Van annak persze egy diszkrét bája, ahogy egy túlsúlyos egyén az elhízására valamiféle állapotként tekint, mintha teszem azt kék szemmel született volna erre a sártekére, és nem önmaga lenne felelős a kialakult helyzetért.

A kifogástengerből valóban ki lehet halászni elfogadható álláspontokat. A nagyobb részük persze hülyeség, belemagyarázás, a közeg által táplált sablon, évtizedes beégések a fejekben, de legalább olyanok, amire igazán nincs mit mondani, el kell fogadnunk.

“Olyan, mintha kinőttem volna!”…”Az BKV kék!”…”Ez vadász zöld!”…”Rózsaszín inget nem!”…”Ja, az halványlila, akkor azt sem!”…”Kockás gatyót nem szeretnék felvenni!”

És persze ne feledkezzünk meg a hazai konzerv divatszemlélet mindenre használható adu ász kifogásáról sem, a kifogások kifogásáról, a non plus ultra-ról:

“Buzis!”

Természetesen az évek során mindenre találtunk frappáns (mi frappánsnak hisszük) választ, de ha a tisztelt vásárló így gondolja, kik vagyunk mi, hogy kritizáljunk? Ez van, ez a mi kis akváriumunk, itten próbálunk meg néminemű vihart kavarni a jelenlétünkkel, hozzáteszem, hogy sokakat sikerült már eredményesen kibillentenünk a fentebb vázolt berögződésekből.

A minap az instagram-ot (mi mást???) tekerve akadtam rá egy vidám úriemberre, aki teljes antitézisét adja a “Kövér vagyok, nem öltözök” dogmának.
The Papa Bear of Men’s Fashion, ahogy a Dan nevezetű divatblogger önmagát aposztrófálja a @thebigsartorialist néven építgeti insta oldalát.

A véletlenszerűen felugró képek között akadtam rá, és bevallom elsőre megmosolyogtatott az úriember teljes lénye, de szarkazmusom pillanatokon belül vidám szimpátiába csapott át. Lehengerlő természetességgel éli meg ez a fickó a kövérségét, magasról tesz rá, és nem hajlandó kihagyni a divat kínálta önkifejezési lehetőségeket csak azért, mert kicsiny testéből három átlagos milánói modellfiút is ki lehetne kanyarítani.

Ez egy valódi életigenlés, önismeret, és ily módon Dan az önmagunkkal harmóniában létezés két rendkívül stabil lábon álló, élő szobra!

Bravo, Dan!

üdv

Kun Gergely

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM