Magyar csodafegyver Conchita Wurst ellen

A harcias slepp hangulat oly’ jól összejött, hogy a klip forgatása során nem is érte inzultus a művész urat, ami egyébként, valljuk be, megmagyarázhatatlan. Nincs az a derűs hangulatú, irgalmas szamaritánus, aki ne rúgta volna bele a Balcsiba ezt az állatot a negyedik akkord tájékán…

Ezek a fránya sógorok már megint jól beelőztek minket… Na mindegy, csúnya dolog irigykedni, sokkal inkább dolgoznunk kell azon, hogy ez soha többé ne fordulhasson elő! Magyarország jobban teljesít! Mert miről is van szó itten? Hofi szavaival élve, “ide minden folyton csak begyűrűzik”, aztán, és ezt már én teszem hozzá, sajnos itt is ragad.

V Zolika és a lángosch

Képtelenek vagyunk észrevenni a trendfordulókat! Elrobog mellettünk Európa jobbik (már megint a Jobbik!!!) fele! Csakis emiatt a szemellenzős bezárkózás miatt történhetett meg velünk az a világraszóló blama, hogy mi még mindig egy remek hanggal megáldott, a színpadon kiválóan mozgó, jóképű popsztáralkatot küldünk egy DALVERSENYRE!!!! Há’ nooooooommmáááálisss eeeeez???!!!

Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves Barátaim, drága Philip!

Be kell vallanom, hogy szokás szerint nem magamtól jöttem rá, hanem egy ismerősöm nyitotta fel a szemem arra, kit indítsunk jövőre az Eurovíziós Dalfesztiválon, hogy nagy magabiztossággal csaphassuk szájon a mostanság még oly büszke osztrák néplelket!

Csak és kizárólag a hazai popszakma becsontosodott ítészeinek trendeket követni képtelen mentalitása okán kerülhetett ki a látókörünkből V Zolika előadóművész és leporolásra váró munkássága. Barátom szerencsére volt olyan kedves és megajándékozott az énekes egyik videóklipjével, mely a Balaton címet viseli. Gyönyörködjünk:

A klip dramaturgiai felépítése a modern ghetto nigga’ trendeket követi, és ezek a jellegzetességek a videó egészén átívelnek. Melyek is ezek a félreismerhetetlen kellékek? Verda, slepp, lóvé, csillogó smukk, kaja, pia. A pina egyelőre kimaradt, de a borítékolható siker után biztosan megjelenik az is, mégpedig az ide illeszkedő kátránysötét agyú, bleble szájú, rommá műtött, szopó aggregátor típusból. Zoltán egyelőre csak szimbolikusan jeleníti meg ezeket az elmaradhatatlan rap stílusjegyeket, de az értő szemlélőnél az üzenet így is befogadásra lel.

Az klipben szereplő, AUDI típusú gépjármű korából adódóan a trendi minősítésről már lecsúszott, a fancy veterán feelinghez pedig még nem elég öreg. A belső visszapillantó tükrön lelket megnyugtatóan fityeg egy közepes spanyol katolikus templom keresztkészlete, ami a kötelező biztosítás megkötését is teljesen feleslegessé teszi: ilyen gépbe nem csapódhat kamion! Az erőt hivatott sugallni a két elszánt rokongyermek is (feltételezem, hogy családtagok, különben ki kísérgetné ingyen ezt a jelenséget???). A harcias slepp hangulat oly’ jól összejött, hogy a klip forgatása során nem is érte inzultus a művész urat, ami egyébként, valljuk be, megmagyarázhatatlan. Nincs az a derűs hangulatú, irgalmas szamaritánus, aki ne rúgta volna bele a Balcsiba ezt az állatot a negyedik akkord tájékán…

V Zolika a Balaton parton gitárral

Fontos megjegyezni, hogy Zolika a modern informatikai eszközökkel is remekül bánik. Elég legyen csak azt a tényt megemlíteni, hogy saját telefonjának töltöttségét sem képes kontroll alatt tartani. Na mindegy. Guruljunk tovább! Elképesztő brainstormingok árán, de sikerült a Balaton című számnak olyan helyszínt választani, ami a hallgatóság részéről komoly asszociációs készségeket nem igényel.

A ruházat pedig annyira trendi, hogy szakértőink még keresik a válaszokat. Nyilván az fel sem merül, hogy egy ilyen vizuális részlet elkerülheti egy olyan ember figyelmét, aki frizurája stílusát ennyire mélyen átgondolja. A haldokló nyugat ópiumának tekinthető kokain nagyon helyesen nem szerepel a klippben, helyette a művész olyan ajzószerekhez nyúl, mint a szintetikus lángosch, továbbá a Duna -Tisza közi tabis fröccs. Nem mintha a mai lányokat különösebben meghatnák az anyagiak, de azért Zoltán a bizonytalanok felé is üzen, ropogós ezresekből épít várat, ami módfelett stílusos.

És ami külön bekezdést érdemel:még véletlenül sincsen egy eltalált hang, imitt – amott még az ütemet is követi, a hajlítások érthetetlenek, a szöveg neoprimitíve mélyenszántó, egyszóval V Zolika euróvízió érett! Azon a pici részleten, hogy nincsen szakálla, könnyen változtatunk.

Kun Gergely

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM