Magyar sivár: Bodzásék Hollywoodban

Tévénéző vagyok. Nem kicsit, nagyon. Persze, mint minden mást, ezt is azon a szemüvegen át teszem, amit jó pár éve az olasz életérzés rám helyezett. És úgy alakult, valamiért az amerikai sorozatoknál vagyok képes leragadni, persze ott sem mindegyiknél. Viszont a Született feleségek, Kés alatt, Nagyágyúk, Szex és New York, stb. simán bejön. De miért van ez nálam, a „Szomszédok”  Taki bácsijának farmerdzsekijén és Lenke néni szigorúan 100% polyamid otthonkáján felcseperedett csávónál???

Szerző: Kun Gergely  – Loft Outlet

Hát megmondom miért! Mert én tovább léptem, nem úgy, mint sokan mások itthon. Nagy várakozásokkal tekintettem az általam egyébként már-már tisztelt Jáksó László sorozata elé, és épp a minap láttam többször is a TV2-n induló új „napi” beharangozóját, a „Bűnök és szerelmek”-ét.

Tiszta szánalom volt: jáksós bukást várok már az előzetes alapján ennek a mostaninak is. Vessük össze egy pillanatra a két sorozat szereplőit név nélkül a nagy sikerű amerikai mozikéval – peresze egy bizonyos önkényes szemszögből, ami legyen az „elérni vágyott életérzés”.

Már bocsánat mindenkitől, de ki a f..om akarna olyan ecseri piacos bőrdzsekis, két számmal nagyobb inget kitűrve (!!!) hordó, arany karláncos, béna rőzséjű, széttaposott cipőjű szánalomtenger lenni, akit ezek a sorozatok elénk állítanak, mint főhőst?! Ilyenekért kellene minden nap, sőt héten körmöt rágva izgulnom, álmaimban az ő képében tetszelegnem, mondatait idéznem, járását utánoznom?!

Hol találunk olyan ARCOKAT, mint pl.: a Nagyágyúk c. amerikai sorozatban, ahol még az esetlen figurát hozó szemüveges szürke kisegér is spot lámpával a feje felett létező James Bondként tündökölhet, mondjuk a Bodzás klán okádék ruházatú, krumpliszsáktestű dinnyeárusa mellett. Ki képes majd egy ilyen figuráról elhinni, hogy élet-halál ura a maga világában?!

Hát tényleg nem mozdulnak ki ezek a producerek, színész castingolók, stylistok a saját sivár valóságukból?! Másképp ugyanis nem tudom elképzelni, hogyan gondolhatják ezeket a „karaktereket” átütőnek?!

Sokat röhögnek néha azon, hogy a filmeken a hősnőnek még egy ordenáré dugás után is tökéletes a sminkje és a frizurája. (Arról nem is beszélve, hogy Hollywoodban manapság divat lehet melltartóban kefélni. Másban sem látni nagy sztárokat kufirc után az ágyban szuszogni.) De: a  makulátlan HŐS hatalmas eszköz a filmes kezében, a követendő, a piedesztálra emelt SZTÁR! Ehhez képest mivel kezd egy magyar sorozat? Olyan karaktereket választ, akiket jó érzésű ember akkor sem szeretne meg, ha ezért neki milliókat fizetnének epizódonként. A magyar producer miért érdekelt abban, hogy eleve bukásra ítélje a mozit?!

Na, és hogy ne csak haza beszéljek, és a modern, jól öltözött öltönyös macsót keressem ezekben a filmekben, beszéljünk egy kicsit a körítésről! Nézd meg az autókat kint és itthon, a házakat, ahová hazatérnek. A klubokat, ahol lelazítanak, a cégeket, amit felépítettek, és amikért harcolnak, és nem utolsó sorban, persze nézd meg a NŐT, aki körül mindig és mindenkor a szarkavarás folyik. Kint beszélhetsz az IGAZI nagybetűs NŐről, és nem a műkörmeit piszkeráló, bárkit egy 3-as Golfért leszopó tucatribancról, amely imidzset felépítettek itthon a VV, BB, CC és még ki tudja milyen „valóság” show-k.

Kedves jó prodjúszörök, kassssztingosok és sztájlisztok, kéretik egy picikét jobban megmártózni az ügyesebben felépített (összehazudott) világokban, vagy ha nem megy, hát tekintsenek meg bátran egy pár menő sorozatot, és lopni sem szégyen…

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM