Mi a probléma Orbán Viktor mintás ingével, és van-e finn rokona Sarka Katának???

A Gardrob egy öltözködéssel, stílustanácsadással foglalkozó blog, aminek kereteit kissé tágítva foglalkozunk a megjelenésünkben elhelyezett kommunikációval is. Ha valahányszor kapnék egy ezrest, amennyiszer olyan felkérés jut el hozzám, hogy írjak erről, vagy arról a jelenségről, már rég letaszítottam volna a gazdagsági dobogóról még Bill Gates-et is! Az elmúlt hónap is bővelkedett az olvasóink felől érkező tippekben, amelyek közül most önkényesen kiragadnék hármat körüljárásra. Úgyismint:

  • Orbán Viktor mintás ingben vacsorázik Horvátországban
  • Sanna Marin finn miniszterelnökasszony erotikusan táncol, flörtölget baráti társaságban, miközben influenszerek félmeztelenül smárolnak
  • a Francia Parlamentben a dress kód miatt áll a bál (katt a dress kód alatt megnyíló cikkre!!!)
Orbán Viktor vendéglátói körében nyári szabadságán
Sanna Marin finn miniszterelnökasszony baráti körben táncol

Könnyelmű, egyúttal felületes lenne részemről annyival elintézni a fenti témákat, hogy az első kettő helyzetben magánemberként kapták lencsevégre az egyébként rendkívül kiemelt és érzékeny pozícióban lévő politikusokat, míg a harmadik esetben vitathatatlanul hivatalos szituációkról van szó. Igen, könnyelmű lenne azzal lezárni, hogy mindenkinek joga van egy kis magánszférához, ahol is úgy és azt tesz, amit jónak tart. Ha ez a megközelítés manapság valid és elfogadható lenne, úgy nem támaszthatnánk elvárásokat egy csomó olyan helyzetben, ahol az illető által kommunikált hitvallás szöges ellentétbe kerül egy-egy jelenettel, eseménnyel, jellemvonással. Gondoljunk csak bele, ha teszem azt Zacher Gábor, legfőbb toxikológiai és kábszerprevenciós csodamentorunk hétvégéi folyamatos delíriumban zajlanának az alkohol és a designer drogok kereszttüzében, vagy mondjuk Schobert Norbi táplálkozási és fitneszguru intravénás pacalorgiákon múlatná szabadidejét, de ugyanígy nem hinném, hogy megértő bólogatás kísérné egy-egy híresebb katolikus lelkipásztor hétvégi szexkalandjait…

Ki lehet-e mondani akkor, hogy egy bizonyos pozícióban nem is létezik olyan, hogy magánélet? Minden egyes percünket az általunk viselt státusszal együttjáró elvárásrendszer keretein belül szabad csupán megélnünk?

Vagy:

a magánélet privát, szuverén, azt ne keverjük bele az illető szakmaiságába, közéleti szerepvállalásába?

Ezt sem lehet mondani.

Valahol a két szélsőséges állítás között húzódik meg a válasz, és elsőre cinikusan úgy fogalmaznék, hogyha olyan béna vagy, hogy lebuksz a hülyeségeiddel, akkor inkább viselkedj minden pillanatban, vagy oldd meg, hogy ne kerüljön ki rólad semmi!!!

Kevésbé funkcionál majd jól az a politikus, de mondhatnánk vállalatbirodalmakat egyszemélyben megtestesítő üzletembert is (lásd Elon Musk), aki folyamatos diszharmóniába kerül az önmaga által képviselt üzenettel? Emiatt biztosan nem. De igaz persze ennek a fordítottja is, hogy a magánemberként építgetett cuki imidzs sem takarhatja el sokáig egy amúgy inkompetens vezető teszetoszaságát…

A harmadik pontnál sokkal egyértelműbb a válaszom. Igen, hiba a francia törvényhozás ikonikus helyszínein olyan ruházatban megjelenni, ami méltatlan a hely történelmi örökségéhez, aktuális nagyságához, egyúttal nem méltó az ott betöltött képviselői pozícióhoz, nem utolsó sorban magukhoz a választókhoz. “A nemzet választott képviselője vagy, a franciákat képviseled, ezért mindig arra kell gondolnod, hogy a franciáknak büszkének kell lenniük rád” – hangzott el Braun-Pivet házelnök szájából… kész, elég egyértelmű.

Térjünk vissza egy másodperc erejéig a finn miniszterelnökasszony minapi fotóihoz. Ha már üzenet és kommunikáció, akkor én személy szerint sokkal nagyobb problémának tartom az éneklős képeknél, videóknál azt, hogy egyrészt a házas és gyermekét párjával nevelgető Sanna Marin komoly flörtbe keveredik ismert finn TV személyiségekkel, továbbá olyan barátnők villognak a vele való ismeretséggel, akik tevékenységét a “fizetett együttműködés a partnerrel” kifejezés jellemzi a legjobban, legyen szó akár fürdőruháról, fogkrémről, promótált luxus szállodáról, vagy akár olyan férfiakról, akik pár órás együttműködést kötnek a hölggyel… Madarat tolláról, embert barátjáról – tartja a mondás, és ezzel a cimborasággal a politikus asszonynak nincs túl sok dicsekednivalója.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sabina Särkkä (@sabinasarkka) által megosztott bejegyzés

Apropó, nem tudjátok, hogy ez a dekoratív hölgy, ez a bizonyos Sabina Sarkka nem rokona véletlenül a mi csodálatos Kata Sarkánknak…???

Segítünk, hogy rátalálj a stílusodra!

Célunk a Loft-nál, hogy felébresszük a sikerre éhes emberekben rejlő stílusérzéket, és magabiztosságot árasszanak magukból!

Ezt egy ingyenes, személyre szabott stílustanácsadással érjük el a hozzánk betérők számára.

Nem ruhadarabokban, hanem teljes szettben gondolkodunk, ami segíthet az általad vágyott irányban formálni a rólad kialakuló képet!

Érkezésed első percétől, a válogatáson keresztül, a kiválasztásig, és akár a méretre szabásig fogjuk a kezed!

Minőségi, olasz ruhákból dolgozunk, amelyekre hatalmas kedvezményeket is adunk!

Jelentkezz be most egy ingyenes stílustanácsadásra Online időpont foglaló rendszerünk segítségével!

Vagy keress minket alábbi elérhetőségeinken:

Kun Gergely

 

 

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM