Milyen szettben sportoljon egy divatmániás?

Akik a közösségi média sugallta felületes képnél – nevezetesen ez egy hülye, olaszimádó, sznob kötschög – egy picit jobban ismernek, azok tudják, nagy szeretettel futkározom. Teszem mindezt egyfelől önmagam meditatív lehiggasztása, másfelől pedig a #letsgetslimfit szlogen gyakorlati átültetése érdekében.

Nárcisztikus énem feltartóztathatatlan kitörései mellett nyilvánvaló öncél húzódik meg az amatőr kocogások közösségi megosztása, propagálása mögött. Amennyiben sikerül példámmal másokat is rendszeres testmozgásra sarkallni, egyszerűbbé válik az eredeti formájukat visszanyerő férfitestek olasz cuccokkal való beborítása is.

Fent nevezett céljaimnak tökéletesen megfelelt a tízemeletesek tövében kanyargó, gazdagréti rekortán pálya, ahol is lakk táskát himbáló, rakott szoknyás, járókeretes nénikék, valamint botozgató bácsikák között szlalomozva (sietve teszem hozzá, nagyrabecsülésemtől övezve!) szinte észrevétlenül telik el az ca. 45-50 perc, míg 8 kilométeres adagomat lenyomom.

Kun Gergely: futok

Soha nem gondoltam arra, hogy eme kocogásoknak bármilyen komolyabb keretet kéne adni, de a minap egy kedves ügyfél felvetette, ugyan futnék-e egy általuk szervezett eseményen? A Salomon Hervis Citytrail csak nevében futóverseny, és egyértelműen a részvétel a fontos, gondolkodás nélkül igent mondtam. A bőrömből persze kibújni nem tudok, így adódott az első és egyben legfontosabb kérdés:

Mit vegyek fel?

Aki el akarja játszani az álszent tudálékost, ám tegye, de ne mondja nékem senki, hogy a bárminemű sportruházat nem ment el kőkeményen a divat felé! Ha nem így volna, bőven elegendő lenne egy laza szerkezetű, könnyed cucc nyárra, és egy melegebb, de még mindig rugalmas öltözet a hidegebb napokra. A színek szinte másodlagosak volnának, hisz csupán a praktikumról van itten szó… Ugye?

Hát egy frászt! Neonzöld, türkiz, vérvörös, citromsárga, csillogó ezüst, királykék, rózsaszín, padlizsánlila, magenta, ciklámen és persze mindezek keverékei képezik a választék alapját, akármilyen sportban gondolkodjék is a polgár. És igen, mielőtt még bárki belekezdene az unásig ismert rigmusba, hogy…de, de ezek bizony mind-mind férfi dressek színei! Persze, nyilván megtalálható a letisztult fekete cucc is, de szinte biztos, hogy azok a termékek is kaptak a fent nevezett varázsszínekből egy-egy csík, forma vagy márkajelzés erejéig.

Szóval nem is olyan egyszerű kérdés ez egy olyan embernek, aki még a kutyasétáltatás dress codeját is átgondolja.

A manapság elérhető kínálatból szinte vakon választhatunk, annyi a jó cucc. Az elegáns, formális viseletnél is az egyik legfontosabb kérdés a cipő, de mondanom sem kell, hogy a futásra ez halmozottan érvényes. Ha megvan a talpravaló, ahol persze az elsődleges szempont NE a stílus legyen, már sokkal egyszerűbb lesz a továbblépés, hisz a lábbeli színei segíthetnek a többi cucc kiválasztásában. Hál’ Istennek a mai profi, technikai anyagok már minden színben elérhetők, így nem kell fogcsikorgatva döntenünk egy nem annyira harmonikus összeállítás mellett.

Ha ezen túlvagytok, nincs más hátra, mint futni, futni, futni, bármennyit és bárhol, csak jólessen!

Kun Gergely

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM