Orbán Viktort megette Döbrögi

Az évértékelő beszédek sorrendjével párhuzamosan haladva kielemeztük a minap Gyurcsány Ferenc ruházatának fejlődési fázisait, most pedig Orbán Viktor következik.

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy a Gardrob egy öltözködési, illetve tágabb értelemben életstílus blog azoknak a férfiaknak, akik elegáns és business casual ruházatukat nem csak hordani, de viselni is akarják, továbbá megjelenésükkel üzenni kívánnak a külvilág felé. Kritikai észrevételeinket mindenkor a segítő jó szándék vezérli, öncélú piszkálódásban nem veszünk részt. Üzletünkben és a blogon tökéletes egyenlőség uralkodik nemre, fajra, politikai hovatartozásra való tekintet nélkül: beszólunk mi mindenkinek, osztjónapot!

Ki ne emlékezne még… akarom mondani, ki emlékszik már arra, amikor a rendszerváltás hajnalán felbukkant egy erősen liberális fizimiskájú, rendkívül progresszív gondolatokat megfogalmazó, Soros Gyuri bácsi ösztöndíjából frissen kistafírozott emberke.

A bölcsész és jogász hallgatók egy klubhoz tartozását hirdetni hivatott szakáll ekkor még megvolt, a nélkülözéstől sem mentes egyetemi évekről, a kemény munkával élére állított vajas kenyerekről pedig a franciásan vékony testalkat árulkodott. A felületes szemlélő figyelmét felhívnám arra, hogy ez még nem a párttárs, Rogán Antal által preferált Louis Vuitton hátizsák!

Orbán Viktor, Kövér László

Pontos adatokkal nem rendelkezünk a kiegészítő márkáját illetően, de sanszos, hogy egy “lezsör end plezsör” Budmil tatyóról van szó, esetleg még lengyel testvéreink közreműködésével szürke importált vietnami kézműves műremek nyomhatja az ifjú vállakat. Említsük meg még, a korszak trendjének megfelelően bőségráncolt pantallót, továbbá a pakisztáni pamut flanel, rövid ujjú inget. A mellette álló, nomád állattartó figurával már akkor felvették az azóta is megfigyelhető taktikai felállást, miszerint Kövér jobbra üzen, mialatt Orbán balra figyel.

Orbán Viktor, Deutsch Tamás

Az idő haladtával hősünk hátrahagyott egynémely arcszőrzetet, valamint ezzel egyidejűleg terhessé vált liberális eszméket, és öltözéke lényegesen civilizáltabbá vált. A vadakat terelgető juhász is háttérbe szorult ideiglenesen, trendibbnek tűnt őt lecserélni a non-stop egyetemista, a konzervatív családmodellt újra értelmező Deutsch Tomira, vagy a korai Vágási Ferire a Szomszédokból… (történészeink között még folynak a találgatások). Mondanom sem kell, hogy a népi tradíciók eme kikezdhetetlen őre azóta már a brüsszeli vártán lövi halomra verbálisan az őt EUROban pénzelő, uniós vezetőket. A szó, amit kerestek a hiteles…

Orbán Viktor

Elképesztően gyors népszerűség-növekedést hozó ellenzéki évek jöttek. A következetesen és haladó módon felvállalt nyugati eszméket hangoztató Orbán Viktor szettjével kapcsolatban legyen szabad felhívnom a figyelmet, hogy a felvételen a félelmetes hajzatú Fodor Gábor mellett szónokló, Che Guevarra-szerű figura ingjén egy úgynevezett “orosz gallér” található… kéretik későbbiekben nem áthallani!

Négy, kormányon eltöltött esztendő, majd egy hosszú, elmúltnyolcéves pauza után, a Kaya Imbrahimi, felejthető mozzanatokat követően el is érkeztünk nagyjából a ma is ismert Orbán Viktorhoz, aki – remélem, nem sértem meg ezzel – öltözködésében a legkiválóbb nyugati trendeket követi.

Orbán Viktor

Sötét tónusú, legtöbbször mélykék öltöny, fehér, vagy kék ing, sötétkék, vörös, vagy lila selyem nyakkendő. Hibátlan. Azt kell mondjam, hogy nem igazán lehet kritikával illetni, amikor vezetői minőségében jelenik meg az emberek előtt. Nem tudom, hogy súg-e neki valaki az öltözködését illetően, gondolom, hogy igen.

Jót tenne Orbán Viktornak, ha rátalálna egy ugyanilyen következetesen felépített outfitre akkor is, amikor a nép egyszerű fiaként vegyül. Meggyőződésem, hogy a focimeccsre járós, kabala inget is át lehetne adni valamelyik polgári körnek emléktárgy gyanánt, bár a méretét tekintve akár a következő békemenetre is jó lenne körmeneti zászlónak, öten, hatan boldogan kapaszkodhatnának belé.

Orbán Viktor telefonon irányítja a mérkőzést

Nem tudok szó nélkül elmenni a sport fontosságát mindig hangsúlyozó miniszterelnök látványos sziluettbeli átalakulása mellett… Nagyon úgy tűnik, hogy a jelenlegi ellenzék hosszú ideig nem veszélyezteti a pozícióját, így remélhetőleg több ideje jut majd egy átfogó alakreformra is.

Csak bizakodni tudok, hogy a rezsicsökkentést zászlajára tűző elnök nem a jegyrendszer közelgő bevezetésére kívánta felhívni a figyelmünket ezzel a felhalmozással, amit deréktájon prezentál. A magam részéről mindenképpen jobbnak tartanám, ha az ország első embere nem Döbrögi stílusban képviselne minket a világban.

Kun Gergely

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM