Pampalinik találkozója Szárszón

Divatfertőzött emberek a világban New Yorktól, Milánón keresztül, Moszkván át egészen Vlagyivosztokig, ébredjetek, mert egy kis ország, annak is egy divat szempontból amatőr szülöttje maradandót alkotott, amikor megálmodta a PAMPALINI-STYLE-t.

Annyi mindent elmondtak már a napokban erről a híres/hírhedt balatonszárszói találkozóról, természetesen a politikai elemzők szemszögéből nézve, hogy úgy döntöttem, én is verhetem billentyűzetet anélkül, hogy politikai zavarosba keverednék.

Mert ugye ez még mindig egy apolitikus férfi divatblog lenne. Hát akkor nézzük az ellenzéki potentátokat ebből szempontból. Izgalmas lesz!

Úgy tűnik, nem lehet elégszer elmondani, a ruha az maga a kommunikáció! Ez hatványozottan igaz, ha az ember közszereplő, politikus, tévécsatorna ikonikus arca (de széééép!), vállalati szóvivő, médiaceleb stb.

Nézegettem Teddy szárszói birtokán összesereglett emberkék képeit, és első pillantásra azt gondoltam, na majd jól odamondogatok ennek a vizuális pusztítást végző kis csapatnak. Miután többször is átpörgettem a képeket, keresve a minél hatékonyabb fogást, egyszer csak megvilágosodtam! Tisztelt Hölgyeim és Uraim, a hiba az Önök gépében van!

Annak ellenére, hogy nem sikerült hozzájutnunk egyetlen eredeti meghívóhoz sem, amely nyilván feltűnteti dress code-ot, rájöttem a megoldásra. Azt kell mondjam, hogy felismerésem tükrében minden eddigi gunyoros megjegyzésemet sutba kell, hogy dobjam, és nem tehetek mást, minthogy leborulok az előirányzott koncepció briliáns megvalósulása előtt.

Divatfertőzött emberek a világban New Yorktól, Milánón keresztül, Moszkván át egészen Vlagyivosztokig, ébredjetek, mert egy kis ország, annak is egy divat szempontból amatőr szülöttje maradandót alkotott, amikor megálmodta a

PAMPALINI STYLE-t!!!

A mintaadó Pampalini

Emlékeztek még ugye erre a kis bűbáj figurára, aki nagy nagy reményekkel vágott neki minden este lefekvés előtt a tévé képernyőjén, hogy ma aztán biz’ isten elkapja az ellenségnek kikiáltott aktuális vadállatot. Hatalmas ambíció, igazi nekifeszülés, dagadó izmok mindaddig, amíg az ellenfél nincsen a láthatáron (kéretik nem áthallani politikailag). Egy kis INDEX-es fiúk kidobása, ízlésesnek vélt Selmeczi poénok, és máris kész a világmegváltó alaphangulat. Na de hagyjuk is. Térjünk át a dress code-ra!

Business wear, black tie, evening tail, smart casual, business casual pppffiiihaaaaaa, felejtsd el, kedves metroszexuális barátom!!!

Elképesztő érzés így megvilágosodni! A Pógár szinte átkerül egy másik dimenzióba, ahonnan szemlélve annyira egyértelműnek látszik már minden, és most  már csak sajnálni tudom az értetlen, fújoló közönséget. Azt üzenem mindenkinek: Barátom, nőjj fel ehhez!

A csúcs, az eredeti koncepció legbrilliánsabb kivitelezése ki másnak a nevéhez fűződhetne, mint a Quizmesterhez, a kérdező géniuszhoz, népünk évtizedes tanítójához, Vágó Istvánhoz! A khaki/barnás pamut-len keverék ing egyértelműen értő gondolkodót sejtet, a félkemény kalap láttán pedig nincs az a szavannai oroszlán, kinek földbe ne gyökerezne a mancsa! A csúcs azonban, amitől még Galliano mestert is kiüti a paprikavörös irígység, nem más, mint a zebracsíkos szemüvegszár… Érted a koncepciót? Szavanna, Pampalini, khaki/barnás, zebracsík és oroszlánvadász kalap! Bár nem készült sajtónyilvános fotó, de nem tudok másra gondolni, minthogy a szettet egy szigorúan zoknival együtt viselt szandál zárja le, mintegy keretet adva lentről is eme zseniális outfitnek.

Vágó István a Pampalini style koronázatlan királya

Libbenjünk tovább! Azt kell mondjam, hogy a dress code megvalósítását tekintve méltán tarthat számot a második helyre maga a házigazda. Kicsit csalódott lehet, hiszen helyzeti előnyét -mert ugye ő maga határozhatta meg a kívánt stílust –  ezúttal nem tudta aranyéremre váltani, de lóversenyes szlengben szólva ott van a futottak még kategóriában a négy (!!!) számmal nagyobb homokszín pantalló, melynek viselője akkor sem jön zavarba, ha az éjszakát a hűvös szaharai ég alatt kell töltse. Bátran állíthatom, hogy a nadrág, sátorponyvára emlékeztető méretei okán, komfortos hálóhelyül szolgálhat még Miminek is.

A Pampalini Style II. helyezettje: Farkasházy Tivadar

A humor másik „nagyágyúja” nagy valószínűséggel félreérthette a dress code-ban rejtező eredeti koncepciót, de az is lehet – ki tudja -, hogy erdendő stíluszsenije, hogy  a dress code-ot számunkra felfoghatatlan módon továbbgondolta. A mi Gálvölgyi Jánosunk, aki hosszú hosszú ideje előadója, és egyúttal rajongó közönsége is saját poénjainak, hálásan felnyerítve a viccesnek szánt szösszenet végén, színt vitt a pamut felsőbe. A rácsos minták manapság nagyon mennek, és reneszánszát éli az Eszterházy „kockás” minta az öltönyök anyagán csakúgy, mint az ingeken, nyakkendőkön. Ettől függetlenül túlzásnak éreztem, hogy Gálvölgyiék a jó öreg sublótot takaró terítő anyagát feláldozták csak azért, hogy erre az egy eseményre korrekt kis ingecskét rittyentsenek belőle. Bár ki tudja: Juszt Lacinak például annyira bejött Gálvölgyi továbbgondolt Pampalini szettje, hogy csak a túlzottan közel merészkedő paparazzi tarthatta vissza egy szívből jövő elvtársi csóktól!

Juszt László, Gálvölgyi János

Bajnai Gordon és Mesterházy Attila BMX-es performanszának lényegét eleddig senkinek sem sikerült megfejteni, pedig Török Gábor politológus és agytrösztje folyamatosan dolgozik a rejtély feloldásán. Orbán Viktor ráncai is továbbmélyültek is, mert nem tudják hová tenni ezt az új csodafegyvert. Na mindegy.

De mindettől függetlenül nehezemre esik, de ezúttal meg kell, hogy dícsérjem a két urat, hiszen a dress code ellenére sem felejtették el, hogy mire készülnek, és lezserséget sugalló, ugyanakkor a röhejességnek még a látszatát is elkerülni igyekvő szerelésben jelentek meg a partyn.

Bajnai Gordon, Mesterházy Attila

Az már egy szintén ide kívánkozó másik kérdés, hogy az egyik fiatalember továbbra sem hajlandó megfogadni azt a tanácsot, hogy jóllakott óvodás sziluettel hátrányból indul a Pógár a képernyőn, illetve ha már nem képes életmódváltásra, legalább a ruházattal segíthetne magát karcsúbbnak hazudni! Javaslom az olasz mesterembereket, akik méltán lettek világszerte elismert mívelői a témának!

A fotókat Bődey Jánostól vettük át.

És mi következhet zárásképpen? Egy kis Pampalini videó az emlékezőknek és azoknak, akik fiatalságuk okán lemaradtak erről a kultuszfilmről.

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM