Párisi Udvar Hotel

Beszélgetünk egy baráttal a minap. A téma – mi más lenne? – mikor nyitunk, és mi lesz a helyzet nyitás után? Abban megegyezünk, hogy semelyikünknek sincs varázsgömbje, amibe beletekintve láthatnánk a jövőt, de ezen kívül szinte mindent másképp látunk. Szerinte döbbenetes módon le fog csökkenni a munkába ténylegesen bejárók száma, illetve ha ezek az emberkék nem is ragadnak be végérvényesen az online világba, hát maximum egy-két olyan napjuk lesz havonta, amikor fizikai valójukban is megjelennek az irodákban. Érdekes, hogy mindketten nyüzsgő, kiterjedt baráti társasággal rendelkező, a seggén megülni nem igazán tudó figurák vagyunk, ezt a kérdést mégis teljesen másképp látjuk. Szerintem hidrogénbomba erejű robbanással veszik majd birtokukba az emberek azokat az élethelyzeteket, amelyeket elhagyni kényszerültek ilyen-olyan logikák és szabályozások mentén.

Pár hete egy vevőből lett barátnak köszönhetően lehetőségünk nyílt Budapest egyik legújabb, borítékolhatóan majdan ikonikussá váló szállodájában fotózni.

A Párisi Udvar Hotel történelmi épülete folyamatosan váltogatta funkcióit, volt tehetős polgárok lakóhelye, bevásárló passzázs, lerobbant találkahely, eső elöl menedék, de hiszem, hogy jelen újjászületése butikhotelként a legjobb, ami történhetett vele.

Nem túl szerencsés időzítés egy szálloda megnyitására a 2020-as év, de a tulajdonosok nem is három szezon alatt tervezik a megtérülést, mint az egyszeri balatoni lángossütő.

De térjünk csak vissza a beszélgetéshez, hisz onnan indultunk, mi lesz a nyitás után?

Bejárva és végigfotózva az épület valamennyi szegletét csak egyre erősödött bennem a hiányérzet. Az üresen kongó szálloda eszembe juttatta az utazást kedvelt vagy idegen városokba, a vendégek nélküli étterem a baráti vacsorákat, a tetőterasz és az átrium az elegáns eseményeket… Az idejét sem tudom, mikor lófráltunk este a belvárosban egy kései kávézás után, vagy ittunk meg a Bazilika környékén pár finom bort…

Elképzelni sem tudom, hogy ne éreznék hozzám hasonlóan ugyanezt mások is sok milliónyian, és hogy ne várnák a pillanatot, amikor újra emberi nyüzsgés tölti majd meg a tereket.

Ha téged is megihlettünk, akkor keress minket bátran egy ingyenes stílustanácsadásra elérhetőségeink egyikén:

üdv

 

Kun Gergely

 

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM