Puskás Peti asztalon táncolva letörte Bye Alex neonzöld körmeit… avagy egy rongyárus esete a divatbemutatóval

Nyugi, egy mondat sem fog elhangozni a cikkben a címben említett emberekről, csak így kattintásvadászabb a szitu, és az mostan jó…

Annyit azért persze megemlíthetünk, hogyha a szóban forgó urak valamelyike egy zajos műhisztit követő drámai összeborulás mentén vad pogózásban törne ki a Zikszfaktor zsűriasztala közepén, miközben Csobot Adél ijedtében (műijedtség, nyugalom!!!) félrenyelné a dalmatamintás ruhája szegélyét, na az bizonyára vezető hír lenne a mainstream médiában!

Herczeg Zoli divatbemutatójára nem volt kíváncsi a vezető hírportálok egyike sem…

Közös fotónk is csupán újságírásnak még véletlenül sem nevezhető platformokon jelent meg, de ott legalább nagyot ment, a szakma szabályait (értsd trash-politikai seggnyalás) maximálisan betartva, fotómat kérdezés nélkül az oldalamról lelopva, szigorúan aláírás nélküli cikkek formájában, az esemény megtekintése nélkül is magabiztos tudással rendelkezve. Szoktam mondogatni, hogy “Ha a szarul öltözött beszólt, az megdícsért!” – így szidalmazásunk tulajdonképpen dícséretként is értelmezhető, ezúton is köszönjük!

Herczeg Zoltán, divattervező 25 éve van folyamatosan jelen a hazai divatszakmában, amely idő annyira hosszú, hogy már pusztán emiatt is megsüvegelendő!

Divattervezőt írtam, de Zoli sokkal több ennél! Mélyen hívő, magyar közösségi ember. Nyitott, befogadó, lázadó, hatalmas szívű, empatikus, karizmatikus, mégis visszahúzódó, magát nem előtérbe helyező figura.

Közéleti személyiség.

Nem politikai személyiség!!! Még véletlenül sem az! Ha az lenne, akkor az őt körülvevő tömeggel a háta mögött már rég beállhatott volna akármelyik politikai formáció szekértolójának, de ehhez hiányzik belőle hál’ istennek a megalkuvás képessége, és éppen eggyel több gerince is van a kelleténél – nem egy aktuál politikusi alkat…

Felróják neki nem egyszer, hogy politizál! Pedig ő nem ezt teszi, ő közélettel foglalkozik! Maradna a divattervezésnél! – mondogatják sokan. De hisz éppen ezt teszi, hiszen a divattervező nem egy rongyárus, sokkal inkább művész, egy kreatív gondolkodó, aki a saját eszközeivel reflektál az őt körülvevő világra. Az ő versei a különleges csizmák, az ő szobrai a harsány ingek, az ő festményei a bőrdzsekik, az ő mozivászna a bitang zakó.

Soha nem állt be semmilyen sorba! Éppen ezért nem csilingelt úgy a kassza, jegyezte meg fanyar humorral, de mégis azzal az elmaradhatatlan csibészes mosollyal, csillogó szemmel.

Nem volt rá kíváncsi a zertéelklub, a tévékettő, a zátévé, sem a zindex, de még a zorigo lájf magazinja se… ők távolmaradásukkal tüntették ki Herczeg Zolit, és ez így is van jól, úgyse értették volna azt, ami ott zajlott, a félreértelmezésekre pedig még mindig ott van a mandíner…

Ott voltak, ott voltunk sokan, akik – mondhatni – lábbal szavaztunk. Sokan a közönség soraiban, rengetegen pedig a kifutón!

Barabás Kiss Zoltán, Janklovics Péter, Szabó Simon, Lengyel Tamás, Nagy Sanyi, Árpa Attila, Kembe Sorel-Arthur, Szabó Győző, Molnár Áron, Géczi Zoltán, Harsányi Levi, Lukács Miki, Panajoth-Fejér Dávid, bocsánat, ha bárkit kihagytam volna – hús-vér emberek, még véletlenül sem génmanipulált modellsrácok, egyek közülünk, vállalva az esetleges negatív kritikákat, de eleget téve barátjuk invitálásának.

Hatalmas volt a show, Zoli, és hidd el, nem csupán az elmúlt 4 hónap intenzív munkája jött át a színpadról, de a teljes 25 éved ott volt. Köszönet az estéért, és köszönet a hetek óta tartó múltidézésért a közösségi felületeiden. Sokunk számára bírtak nagy jelentőséggel azok az évek. Köszönet a majd’ egyórás sírva röhögésért, a sok banánért és krumpliért, a baseball ütős edzőbá’ csapatért, a gázszerelőért, a nemzethy focializmusért, a Badass kollekcióért, a Michael Madsen féle önreflekszióért, mert az is te vagy, téged épített.

A mandíner/vadhajtások/demokratikusmémek Szentháromságnak meg üzenem, hogy a szeretet úgyis győz, hagyjátok el a dobozaitokat, higgyétek el, csak páran lehetnek majd közületek milliárdok fölött rendelkező demeterszilárdok, seggnyalásotok nem éri el a célját, s nem marad más nektek, mint a szar lehellet…

Zolikám, minden perce egy kis pörformansz volt – profi volt – rock&roll volt – maradj ilyen!!!

Ölelés & Szeretet

 

Kun Gergely – egy rongyárus

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM