Reggel hideg, délben meleg, mit vegyek fel? Őszi ajánlat…

Évtizedes tapasztalataim alapján merem kimondani, a magyar férfi jellemzően Jolly Joker ruházati megoldásokban gondolkodik. Míg a jól öltözött (!!!) olasz úriember vidáman tekint a hüvősebb őszi napok elébe, addig a teremtés hazai koronái gyomorgörccsel álldogálnak reggelente a gardróbjuk előtt, hiszen a térdgatyának a hajnali fagyok okán már befelhőzött, míg a délutáni “vénasszonyok nyara” izzasztóvá tenné a télikabátot.

Találkozhattatok már korábban tippjeinkkel olyan kiegészítőkre vonatkozóan, ami segít kitolni egynémely ruhadarab hordási idejét (lásd zakó alá orkán mellény), de ezúttal inkább megragadnám a lehetőséget, és olyan cikket javasolnék bevonni a ruhatárba, ami mind ősszel, mind pedig tavasszal segítségünkre siethet. Annál is inkább teszem ezt, mivel az ajánlott termék amúgy sem kedvelt darabja a magyar férfinak. De talán majd most sikerül integrálni az eddigi szettekhez.

Pár szezon óta reneszánszát éli a dupla soros zakó (double breasted), sietve hozzátenném, hogy annak felfrissített, az új évezredre adaptált, átdolgozott verziói. Ez a zakótípus – szemben egysoros változatával – magában hordoz néminemű kötöttségeket, nevezetesen az állandó begomboltságot, továbbá feltételez (legalábbis a friss, slim verziója) egy többé-kevésbé karcsúbb, de legalábbis nem pocakos sziluettet. Na, ez a két dolog még egyenként is kiveri a biztosítékot a hazai fejekben, pláne egyszerre!

A műértőbb férfiak persze nagy kedvvel viselik a double breasted csodaszép pamut/len, selyem/pamut, urambocsá 100% lenes darabjait (a len mint alapanyag idehaza egy külön történet….) nyáron egy habkönnyű partyn, de ott lógnak a szekrényükben a dupla soros téli, kasmír, gyapjú/kasmír vagy tiszta gyapjú modelljei is.

Ok, rendben, ne nyúljunk annyira szofisztikáltan az öltözködéshez, mint azok, akik ezt generációkon átívelően a legnagyobb természetességgel teszik, de egy rövid fazonú, sötétkék dupla soros, kellemes világosbarnás, kagylóhéj gombokkal kiválóan helyettesítheti akár az “autós kabátot” (jelentsen ez bármit is…)!

Fogjuk fel a folyamatos begomboltsága okán ezt a ruhadarabot egy átmeneti kabátnak, és használjuk így! Amint fűtött helyre érünk, vagy az évszak csalafintaságai pár órára nyarat villantanak, hajítsuk le! Reggelente azonban viseljük bátran úgy, mintha dzsekit hordanánk, a hidegebb napokon pedig dobjuk fel a szettet egy sállal!

A “Mivel vegyem fel ezt?” kérdésre javaslatom merészebb színű pamutnadrág lenne, de ha minden kötél szakad, jöjjön a másik hazai “mindenhezezthordom” cucc, a farmer!

Kun Gergely

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM