Reméljük, a zsír fog égni és nem Norbi

Andre Agassi az 1980-as, ’90-es évek egyik legnagyobb teniszsztárja, pályabohóca, bukdácsolója, majd  visszatérője, de mindenképpen hosszútávú bevésődésre érdemes figurája. Ha Joe McEnroe volt a sportág rockere, akkor Agassit vitathatatlanul az alapvetően konzervatív salakpályák punkjának titulálhatjuk.

Andre Agassi  

Hogy Cindy Lauper taraját megszégyenítő, rikító hajkoronája egyszerű polgárpukkasztás volt-e, vagy már akkoriban is egy távolabbra mutató brandépítésnek lehettünk tanúi, nem tudjuk. A lényeg, hogy a feltűnően „leszarom” módon öltözködő sportolóból pályafutása vége felé egy rendkívül tudatosan mozgó üzletemberré vált. A teniszütő szögreakasztása nem jelentette a karrier végét, sőt, megjelent előttünk egy kiválóan felépített, két lábon járó ’superbrand’, aki manapság hitelesen lehet olyan konzervatív márkák arca, mint pl. a Longines óramanufaktúra.

Ahogyan Agassi lecserélte a hawaii mintás pólókat a sötét öltöny/fehér ing kombóra, úgy lehettünk szemtanúi annak, ahogyan Schobert Norbert ruhatára is üzletemberessé vált. Természetesen nem lehetek biztos benne, de erős a gyanúm, hogy pár évvel ezelőtt Norbi még képes lett volna arra, hogy joggingban, esetleg rövidujjú pólóban jelenjen meg egy olyan komoly együttműködés beharangozóján, mint ez a mostani. Merem remélni, hogy kifogástalan megjelenéséhez nekünk is van egy kis közünk.

A tőzsdei világszínpadra áhítozó cég nyers számaival nem vagyok, nem is lehetek tisztában, mégis az az érzésem, hogy egy Andre Agassi szintű ’superbrand’ nem adhatja a nevét minden alapot nélkülözve csak úgy bármihez. A volt teniszcsillag által képviselt nívó remek belépő a nyugati piacokra.

A megfelelően megválasztott viselet segíthet a rólunk kialakuló vélemények pozitív formálásában. Norbi sportolói múltja, fitneszedzői munkássága odaát teljességgel ismeretlen, így egy susogós melegítős megjelenés teljességgel értelmezhetetlen lenne az új piacok szereplőinek. A szénhidrátcsökkentett táplálkozás hazai pápája jól döntött, amikor a reménybeli piaci expanzióhoz az üzletember imidzset választotta az „épp most érkeztem az edzésről” szett helyett.

Lehet, hogy a párhuzam inkább Schobert Norbert számára lehet hízelgő, de Andre Agassi is sportemberből vált kőkemény vállalkozóvá. A magam részéről őszintén bízom benne, hogy egy semmiből felépített magyar cég áll most a külföldi elismertség kapujában.

Hajrá Norbi, égjen a zsír!!!

Kun Gergely

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM