Rogán csákó: Gucci a fejre!

Bámulatosan kreatív lehetőségeket biztosít az önmagukat kifejezni vágyó, lelkükben kettősséggel birkózó polgárok számára az új trend! Már látom is magam előtt a felül bróker, alul tolvaj ruházati kreációkat! Bizton állíthatom, hogy hatalmas lenne a kereslet! Igény mutatkozna a gázszerelő/milliárdos kombóra is, továbbá a lefelé vizet prédikáló, odafent bort vedelő szettekre is.

Vannak, akik úgy vélik, az öltözködésben sokkal több lehetőség rejlik, mintsem az igazodás a természet elemeihez, azaz télen fűtsön, nyáron hűtsön. Mi azon magyarországi kisebbséghez tartozunk – és ezt büszkén vállaljuk -, akik a ruházatot inkább használjuk egyfajta kommunikációra a minket körülvevők irányába, mintsem praktikumra.

Aktuális napi szettünk kiválasztásában mindig a már sokszor idézett hármas szabálynak kell érvényesülnie, azaz a szituáció, saját adottságaink, illetve a kommunikálni kívánt üzenet segít a helyes döntésben.

Komoly hibát eredményezhet, ha a fentebb említett három pillér bármelyike rátelepszik a többire, és túlzottan dominánssá válik.

Szándékosan megvártuk a március 15-el kapcsolatos politikai rezümék csitulását, hiszen hangsúlyozottan öltözködési, továbbá életstílus oldalról közelítünk egy-egy témához, még a látszatát is szeretnénk elkerülni a politikai állásfoglalásnak.

Rogán Antal huszárban

Rogán Antal, a más helyzetekben leginkább kifogástalanul elegáns közéleti szereplő meglehetősen izgalmas családi fotókat posztolt közösségi oldalán. Mivel hosszas böngészést követően sem leltünk arra vonatkozó adatot a politikusról, hogy egynémely hagyományőrző huszárbrigád tagja volna, esetében kissé testidegen a zsinóros mente.

Tovább bontogatva a fotóhoz kiválasztott szettet feltűnik, hogy alsó/felső test viszonylatában kompozíciós torzóról beszélhetünk, hiszen a ruházat két fő eleme közt karakteres ellentét feszül. Mondhatni vagy nem elég huszár lent, vagy nem túl guccsis fent… Amikor ilyen, számomra újszerű szettekkel találkozom, a feltolulni vágyó kritikát visszatartva, szerény áhitattal mindig megvizsgálom annak lehetőségét, hogy esetleg egy nagyszerű öltözködési újítással állunk szemben.

Pozitívan akarom szemlélni az első blikkre vizuális pusztításnak látszó ruházatot, és azonnal megfogalmazódik bennem a felül nő, alul pikkelyes hal analógiájára a “szirén szett” fogalma (syren set/copyright Kun Gergely). Bámulatosan kreatív lehetőségeket biztosít az önmagukat kifejezni vágyó, lelkükben kettősséggel birkózó polgárok számára az új trend! Már látom is magam előtt a felül bróker, alul tolvaj ruházati kreációkat! Bizton állíthatom, hogy hatalmas lenne a kereslet! Igény mutatkozna a gázszerelő/milliárdos kombóra is, továbbá a lefelé vizet prédikáló, odafent bort vedelő szettekre is.

Visszatérve Rogán úrra, értjük persze, hogy az ünnep kapcsán kreatív és autentikus megoldással akart előrukkolni, ennek köszönhető a zsinóros, aranysújtásos zeke. Azért, hogy ne ismételje magát, pusztán emberbaráti szeretetből további szett variációkat is javasolnánk számára.

Március 15-nél maradva remekül beválhat egy földnélküli zsellér gúnya, esetleg az Aradi vértanúkra hajazva egy kivégzés előtti fejzsák (adott esetben Louis Vuitton hátizsákkal helyettesíthető), míg a syren set másik pillére stílszerűen a mindenki által kedvelt figura, Haynau tábornok lehetne.

Október 23-ra el tudnék képzelni egy az új (régi?) politikai irányvonalat kifejező, felül usánkás katona, alul csinovnyik kombót veres csillagokkal díszítve, Putyin kitűzőkkel megspékelve. Augusztus 20-át mi képviselhetné hitelesebben, mint egy felül István, alul Koppány szett! December 6-án már mehet is a Mikulás/krampusz kombó, Karácsonykor pedig a Jézus/lator jelmez…

Végezetül pedig csak annyit, tudom, hogy a kisgyerekekkel és/vagy cukker kutyákkal marketingelt fotókat a legkönnyebb eladni a világon, óvatosan használnám humán díszletként a kölkeimet önmagam imidzsének fényezésére! Ki tudja, egyszer még égő lesz számukra ez a vállalhatatlan parádézás a zürichi gimiben…

Kun Gergely

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM