Schobert Norbi esete a Maybach szalonnal

Én Schobert Norbit nagyon bírom, és tisztelem.

Bírom, mert körülötte folyamatosan érzékelhető egy vidám zsizsgés, ami persze nem egyszer a jószándékból eredő, ösztönös kijelentéseiből fakad. Tisztelem azért, amit elért, ahonnan indult, és ahová eljutott, tisztelem háromgyerekes apaként, férjként. Szorgalmas, kitartó, igazi selfmade ember, aki komolyabb állami támogatás nélkül (ez manapság nagy szó) jutott el oda, hogy a maga területén megkerülhetetlen tényező az országban. Leginkább azok élcelődnek rajta és családján, akik a lába nyomába nem érhetnek.

Csak az a fránya öltözködés ne lenne!!!

Nem titok, hogy párszor járt nálam stílustanácsadás témában, néhány tanácsomat egy ideig meg is fogadta, legalábbis a celebfotók erről tanúskodtak, de aztán újra elszabadult, mint Django.

Biztosan eljut majd hozzá ez a blogbejegyzés, és bízom benne, hogy tudja, még véletlenül sem szeretnék beszólni neki, de olyan öltözködési hibákat jelenít meg, amelyek általánosak Magyarországon, és az ő neve talán messzebbre elviszi az észrevételeimet.

Tehát, kezdjük az alkattal!

trottyos gatyó, hosszú ing, csálé gallér & Maybach

 

1. Norbi hozza a klasszikus, kisportolt testalkatot, azaz sokkal szélesebbek a vállai, mint amennyire magas, ily módon az a zakó, vagy ing, ami jó rá “vállban és mellben”, az hosszú lesz a karján és a testen. Eddig világos? Mi lenne a megoldás? – Mert jó hír: VAN MEGOLDÁS!!!

Természetesen rövidíteni profi szabóval a zakó (adott esetben ing) karhosszát, és ha szükséges – ez zakó fazontól függhet – egy új ívet adni lent a zakónak, hogy ne legyen frakk jellegű, kvázi menyasszonyi uszály löbögésű a ruha.

Szintúgy az alkat kategóriába tartozik, hogy bizony nem elég megvásárolni a legmenőbb farmert, mert ha az trottyos (az indokolatlanul hosszú gatyaszár miatt), akkor az úgynevezett “ágrólszakadt” imidzset fogjuk hozni. Megoldás: lásd fentebb, profi szabó, némi plusz idő ráfordítás, de megéri.

2. Öltözz a szituációhoz, és ha párosan jelentek meg, nem rossz gondolat, hogy legyen bennetek egy hangulati harmónia! Mit sikerült itt megvalósítani? Jelentem semmit! Ugyanis, ha Réka elegáns, az alkalomhoz kiválóan megválasztott szettjéből indulunk ki, akkor Norbi meglehetősen alulöltözött, nem lett volna túlzás akár egy szmoking viselése sem! (szmokingra még visszatérek) Ha Norbi öltözött fel elsőnek aznap, akkor pedig Rékának kellene hozni az “ázott veréb” karaktert, de tartok tőle, hogy neki kizárólag átgondolt, önazonos szettjei vannak, így ez a megoldás OFF…

Réka letisztult, elegáns, az alkalomhoz illő ruhájához méltó társ lenne egy szmoking

 

3. Ha fotóznak, ami azért Norbi esetében elő szokott fordulni, kérjél már egy pillanatnyi türelmet, és igazíts meg a gallérodat, rázzad magadat gatyába (szó szerint), és kezdjél valamit a rakoncátlan ingeddel, amiről sejteni se lehet, hogy az egy mandzsettás, csak a buli hevében eltűnt a mandzsettagomb, vagy egy hanyagul kigombolt normál gombos…??? (ez esetben pedig hosszú, megoldás fentebb, profi szabó… hisz tudjátok)

a srácok közül Majka hozza a vállalhatót

 

4. A csoportképen még három úriember csatlakozott Rékáékhoz. Ízlelgessük a vizuális élményt! Gasztro pápáink egyike, Rácz Jenő még karakteresebben hozza az 1-es pontban fentebb vázolt problémát. A kar elképesztő hosszúságán még az sem segít, hogy egy sálreveres szmokingkabáthoz pólót, vagy félgarbót vett fel (mit is akar mondani a költő???), annyira hosszú a kar, hogy a zsebre tett kéz környezetében egy kisebb férfira elegendő anyagmennyiség torlódik össze feleslegesen (profi szabó, kis plusz idő, hisz tudjuk…). A jelenséget a szintúgy trottyos gatyaszár csak még tovább erodálja, nem beszélve arról, hogy ehhez a szmokingkabáthoz én vagy anyagában megegyező, burgundi színű nadrágot vettem volna fel, vagy a kabát és a nadrág eltérését karakteresen hangsúlyozó, fekete pantallót.

Norbertünk ugyanaz, ing gallér szolidan elrejtve a zakó alatt, fentebb már tárgyaltuk…

Elérkeztünk az egyetlen önazonos férfi emberhez a csoportképen, ő pedig Majka. Rajta jól beállított hosszúságú nadrág, és hozzá tartozó mellény van, ami azt sejteti, hogy ennek a duónak valahol létezik egy harmadik eleme, egy ugyanilyen zakó is. Ily módon a háromrészes öltöny illeszkedik egy Maybach szalon megnyitójára, ugyanakkor Majka tudatosan kommunikálja a “rap fenegyerek vagyok, tetkó villan, T-shirt az öltönyhöz, baret sapi” figurát, ami harmóniában van azzal a képpel, amit épít magáról. Külön plusz pont a brit stílusjegyekért, ami manapság még az olasz trendeket is meghódította a Peaky Blinders sorozatnak is köszönhetően!

A fotó vizuális élményéhez nem sokat tesz hozzá stílus szempontból Curtis, aki önmagát hozza, ergo érkezhetett kutyasétáltatásból, moziból, koncertről, és az is lehetséges, hogy ezek valamelyikére megy majd innen, nem tudni… 🙂

5. Bár nem foglalkozunk női divattal, de annyi azért elmondható, hogy Réka az, aki eltalálja az esemény által elvárható öltözködési nívót, egyszerűen jó érzés rá nézni, köszönet neki.

bár a politikai hirdetés az oszlopon másra bíztat, én Réka szettjére IGENnel szavazok! 🙂

Sok sikert Nektek, és üdv a családnak!

Segítünk, hogy rátalálj a stílusodra!

Célunk, hogy felébresszük a sikerre éhes emberekben rejlő stílusérzéket, és magabiztosságot árasszanak magukból!

Ezt egy ingyenes, személyre szabott stílustanácsadással érjük el a hozzánk betérők számára.

Nem ruhadarabokban, hanem teljes szettben gondolkodunk, ami segíthet az általad vágyott irányban formálni a rólad kialakuló képet!

Érkezésed első percétől, a válogatáson keresztül, a kiválasztásig, és akár a méretre szabásig fogjuk a kezed!

Minőségi, olasz ruhákból dolgozunk, amelyekre hatalmas kedvezményeket is adunk!

Jelentkezz be most egy ingyenes stílustanácsadásra Online időpont foglaló rendszerünk segítségével!

Vagy keress minket alábbi elérhetőségeinken:

Kun Gergely

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM