Shirtless az új priceless

Ha még nem mondtam volna, beszippantott az instagram képekkel teli világa. Barangolásaimat elsősorban az olasz divatot hirdető próféták oldalain folytatom. Uraim, nincs többé mentség a ruházati bénázásokra, itt tényleg minden kérdésre választ kaptok, csak böngésszetek türelemmel! A hashtagek által szabdalt cybertérben sokkal egyszerűbb lett a fókuszálás is. #mensfashion, #italianfashion, #suits, #shirts, #pants, vagy hogy egy kicsit haza is beszéljek:

#loftoutlet.

Könnyen lehet, hogy csak számomra volt új felfedezés, de ezen a nyáron olyan hashtag tematizálással találkoztam, ami divatismereti erőteremben új horizontot nyitott. A #shirtless fogalmáról van itten szó, kérem alássan.

Az odáig nyilván rendben van, hogy az olasz divattal életvitelszerűen, mondhatni küldetéstudattól áthatva foglalkozó emberek instagram képeik tanusága szerint még kutyasétáltatáskor is megkomponált szettekben mozognak. Azt azonban ez a nyár tette számomra nyilvánvalóvá, hogy a trendek véleményvezérei még a strandon is ügyelnek az esztétikus megjelenésre.

Sokszor mondom ügyfeleimnek, nehogy azt higgyék, hogy minden olasz olyan karcsú, mint amilyennek felöltözve gondolnánk! Nem azok. A megfelelő (értsd nem két számmal nagyobb) méretű ruházat kiválasztása, majd ezt követően a körültekintő testreszabás olyan optikai tuningként működik, ami segít a viselőt vékonyabbnak láttatni (hazudni…?), mint amilyen valójában.

A #shirtless hashtag büszke használói nem igazán szorulnak rá bármiféle optikai cizellálásra, mondhatni abba a kategóriába tartoznak, akiknek még egy koszos krumpliszsák is bitang jól áll. Nyilván komoly munka van ezekben a testekben, de nem hinném, hogy magunkra mint genetikai selejtekre kellene gondolnunk, amikor nem jön össze még a hasonlóság sem… hiába, meló ez, kérem szépen!

Az új trendet természetesen azonnal meglovagolják a celebek vérprofi PR-osai is, na természetesen azoké, ahol az adottságok (mit adottságok, hisz ez munka, nem genetika!!!) ezt lehetővé teszik, ezzel is etetve a hírességekre éhes szájakat a nyári uborkaszezonban. David Beckham, Justin Biber, Zac Efron, Matthew McConaughey brilliánsan bánnak ezekkel az eszközökkel az irányukban létrejött hatalmas érdeklődés fentartásához, a lesifotónak álcázott felvételeket sokszor maguk a sztárok posztolják, vagy juttatják el a pletykalapoknak.

Ki tudja miért, de a hazai celebtársadalom érdeklődési küszöbét még nem ütötte át a #shirtless invázió… Bár abba még belegondolni is rossz, ha Sarka Kata, Zimány Linda (hallottátok, hogy újra szerelmes?) és Dukai Regina mellett esetleg a hangnélküli éneklés koronázatlan királya, Fásy Ádám, vagy a kétlábon járó Colgate reklám, Zámbó Árpy, esetleg még a popsztárból szappanoperasztárrá lett, manapság temetkezési vállalkozó, örökös NAV listavezető, Gáspár Győző is kedvet kapna, hogy jelenlegi sziluettjét a nagyérdemű elé tárva ledobja a textilt!

Persze akadna olyan hazai arc, aki testileg abszolút üti azt a nemzetközi standardot, amikor egy #shirtless felvétel elismerő reakciókat váltana ki a szemlélőben, nem pedig harsány gúnykacajt. Elsősorban nem azon aktív sportolóinkra gondolok, akik több-kevesebb sikerrel próbálnak belenyalni a celeblétbe, némelyüknek leginkább a kokainba sikerül… Náluk evidens, hogy ragyogó testük van. Ott van például Rékasi Károly, akit idehaza legtöbben a számomra értelmezhetetlen sorozat rosszfiújaként ismernek (lassan rossz bácsi… majd rossz apóka…végezetül járókeretnek támaszkodó, fenyegető rossz matuzsálem…), rajta nem fog az idő, de legjobb tudomásom szerint leszámítva a STORY magazin által finanszírozott píár hétvégék álprivát fotóit, nem él az instagram kínálta lehetőségekkel.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves Celebek, tudom, hogy a világon végigsöprő trendek jelentős része sohasem, vagy csak komoly késéssel éri el Magyarországot. A nyárnak szinte vége, felszabadultabban lehet bombázni a kalóriákkal petyhüdt kis testeteket, hisz átmenetileg elmúlt annak veszélye, hogy egy vízparti lazuláskor meg kellene mutatni a parádés úszógumikat, a löttyedt seggeket. Csak remélni tudom, hogy az előttünk álló hónapokat sokan közületek arra is használjátok, hogy 2016-ban felszabadultan és büszkén tolhassátok az arcunkba esztétikus formátokat. Nyugalom, az emberi forma sose megy ki a divatból!

Kövessétek a szerző instagram oldalát!

Kun Gergely

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM