Tudsz öltözni? Rohadj meg!

Kis hazánk sajnos a világ azon térségei közé tartozik, ahol a divattrendek követése azonnali negatív visszhangot vált ki. Önjelölt paparazzik villogtatnak okostelefonjaikkal, politikai oldalakat kiszolgáló bértollnokok gyártanak izzadtságszagú összeesküvéselméleteket, de úgy általában remek alkalom ez egy laza délutáni fikázásra, esetleg önfeledt buzizásra.

Miért is NE kerülte volna el a honi polgár figyelmét az a GARDROB hasábjain többször is említett tény, hogy a formális férfi ruházatba visszatérni látszanak az eklektikusabb elemek. Az, hogy ebben egy olyan kasszasiker, mint a Leonardo di Caprio játékával színesített A nagy Gatsby c. kultuszfilm mekkora szerepet játszott, szintén tudott dolog.

Fentiek ismeretében, jobban mondva az ismeret hiánya okán születhetnek meg az olyan gondolatok, mint amit a minap elénk furakodott cikkben egy amúgy kellemesen objektív, nem egyszer sziporkázóan humoros portál feszegetett.

Bobrovinczky, Goodfriend, Habony

Úgy látszik, manapság elég mindösszesen két olyan férfinek, akik egy szekértáborhoz köthetők, hasonló karakterű cipőt felvenni, s a szakértő siserehad legott FIDESZ-es formaruhát emleget! Nem tartom valószínűnek, hogy Szalay-Bobrovinczky Kristóf és Habony Árpád urak reggelente egyeztetnének az ügyben, hogy milyen lábbelivel zárják le az aznapra megálmodott szettjüket, inkább arra gondolok, hogy egy olyan öltönyös generáció van kialakulóban, akik sokkal szorosabban követik a divat változásait, mint az elődök.

Ha egy pillanatra mindenki félre tudja tenni a politikusokkal szemben fennálló esetleges averzióit, akkor bátran mondhatjuk, hogy a jelenség örömteli! Mindenkinek szépen lassan tudomásul kell vennie, hogy nem létezik szociáldemokrata, liberális, esetleg kereszténydemokrata elegancia. Létezik ezzel szemben egy általánosan elfogadott standard, mely írott szabályok nélkül is remekül eligazítja a politikusokat (persze nem csak őket!) az elvárható ruházati etikettről.

Meggyőződésem, hogy ugyanúgy nem lehet kisajátítani valamely ruhadarabokat bizonyos társadalmi csoportok által, mint ahogy a polgár kifejezés sem csupán jobboldali embereket takar, vagy ahogy nem lehet szitokszó a liberális.

Double monk cipő

Az urak által viselt lábbeli a ‘double monk’ névre keresztelt formavilágot képviseli. Az évtizedeken át szorosan a legkonzervatívabb formális viselethez köthető cipő típus a mostani trendeknek köszönhetően finoman átcsúszott a casual világába, és a trendsetterek image fotóin nem egyszer farmerek, pamutnadrágok mellett virítanak a korábban megszokott krétacsíkos, angolos flanell öltönyök helyett. Már csak emiatt a pozicióváltás miatt sem lehetne úgynevezett “egyenruháról” beszélni, hisz a képeken is két teljesen eltérő üzenetű szetthez viselik a tulajdonosok a double monkokat.

Double monk cipő

“Kellemes”, de már-már szokásos ráadás az írásban az ár finom említése, anélkül persze, hogy a szerző tudatában lenne, mely márka kreációiról is van itten szó… Tudni kell, hogy ezt a típust, ezt a formavilágot nagyon sok brand alkalmazza, ennek köszönhetően a fellelhető darabok ára is viszonylag széles spektrumon mozoghat. Az írás merő jóindulatból azonnal egy 750 dolláros Guccira gondol, de ez legyen az ő bajuk. Meggyőződésem, hogy akár ennek  negyedéért is remek darabokat lehet találni

Szóval, kedves Öltönyösök, double or nothing!

Kun Gergely

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM