Egy magabiztos üzletember alap ruhatára

Korosztályom, és a nálam idősebbek elevenen emlékezhetnek arra az időszakra, amikor napi szinten emlegették a televíziókban a vállalkozókat. A tudósítások nagyjából úgy hangoztak, hogy “X.Y. vállalkozó éppen beszállni készült S600-as Mercedesébe, amikor is az feltehetően az alvázra szerelt robbanószerkezet hatására felrobbant.” Ahogy a Mercedes sem volt mindig S600-as (valamiért az összes akkori S osztályú Merciről azt gondolták, hogy az csakis 600-as lehet…), úgy ezek a vállalkozók sem voltak a szó köznapi értelmében hasonlatosak az egyszeri virágárushoz, sarki kisboltoshoz, fodrászhoz; ma úgy neveznénk őket, hogy bűnözők.

Emlékszem főiskolás éveimet tekertem akkortájt, és elhatároztam, hogy vállalkozó a szó elcséplése okán semmi esetre sem leszek, jövőbeli önmagamra szerényen csak mint üzletemberre tekintettem.

Magyarország, mely világbajnok a szavak eredeti jelentéstartalmának kiherélésében, éppen az üzletember fogalmát készül áttolni egy másik dimenzióba. Kemény homlokráncolással reagálok, valahányszor csodálkozó tekintetűre műtött, agyhalott “szépségkirálynők” beszélnek életük párjáról mint üzletemberről… Ezen üzletemberek jelentős részét bizonyára vállalkozónak nevezte volna Doszpot Péter, a ’90es évek sztárzsaruja, egy másik részüket pedig én nevezem nemes egyszerűséggel csak beszélő tokaszalonnának.

Styling szempontból mindkét fentebb nevezett “üzletember” réteg meglehetősen problémásan összefésülhető az olasz trendekkel, mivel a manapság divatos slim story nehezen viseli a szálfa vastagságúra gyúrt bicepszeket, de a testmagasságnál nagyobb számmal kifejezhető testsúlyt is.

Feltéve, hogy az üzletember kifejezést továbbra is közelítjük a szó eredeti jelentéstartalmához, már komolyabban el tudunk kezdeni foglalkozni a kedves ügyfél személyreszabott, önazonos megjelenésével.

Első körben még ne menjünk bele olyan finomhangolást igénylő részletekbe, hogy az adott üzletember vajon kizárólag amerikai állampapírokat értékesít 70 év feletti, konzervatív gondolkodású milliárdosoknak, vagy éppen feltörekvő 30-as yuppieknak próbál elsütni roof top bar hangulatú penthouse lakásokat, hiszen könnyen belátható, hogy eme két tevékenység rendkívül eltérő öltözködési karakterkészletet tesz lehetővé. Induljunk hát ki egy viszonylag általános üzletmenetből, és akkor ma egy üzletember úgynevezett “belépő szettje” ez lenne, íme:

Sötétkék öltöny, kék, vagy hófehér ing, vörös, burgundi, vagy sötétkék nyakkendő, sötétkék, vagy barna cipő, színben harmonizáló öv. Ennyi.

Hogy miért éppen ez? Hát azért, mert a kék az a szín, ahol az öltönyünk zakóját (kabátját, felsőrészét ha úgy tetszik) a legkönnyebben tudjuk társítani chino nadrágok színeihez, mint például itt:

Mivel napjainkban reneszánszát éli a mellény divatja ezerféleképpen viselve, megtehetjük azt is, hogy alap öltönyünknek eleve egy háromrészes, egysoros, kétgombos modellt választunk, ami lehetővé teszi a következő felöltözést, és természetesen ennek további számtalan variációját az ingekkel, a chinokkal. Íme:

Aztán, ahogy egyre jobban beleássuk magunkat az olasz stílus rejtelmeibe, úgy tágíthatjuk fokozatosan ruhatárunkat, és építhetünk bele olyan darabokat, amelyek kifejezik az egyes események és szituációk közti különbségeket, és az ehhez való alkalmazkodásunkat. Mint például ezen a szetten, ahol a zakó már kimondottan egy szóló zakónak készült darab, nem pedig egy öltöny felsőrésze, az alapanyag is formabontó, mert egy olyan elasztikus pamut keverékbők készült, amit jellemzően a pólók anyagaiként szokhattunk meg, a chino egy rendkívül feltűnő, citrusos sárga, zöldes beütéssel, a cipő pedig a klasszikus, formális, kézifestésű bőrcipő helyett egy hófehér, magastalpú sneaker.

Vállalkozóvá… izé üzletemberré persze nem a ruhánk által fogunk válni, de az biztos, hogy a jól megválasztott szettek segítenek azonosulnunk mindazzal, amit a foglalkozásunk is tükröz a közegünk felé.

Beszélgessünk és segítünk neked is!

Ingyenes stílustanácsadásunk keretein belül érkezésed első percétől, a válogatáson keresztül, a kiválasztásig, és akár a méretre szabásig fogjuk a kezed!

Segítünk, hogy rátalálj a stílusodra! Nem ruhadarabokban, hanem teljes szettben gondolkodunk, ami segíthet az általad vágyott irányban formálni a rólad kialakuló képet!

Minőségi, olasz ruhákból dolgozunk, amelyekre hatalmas kedvezményeket is adunk!

Jelentkezz be most egy ingyenes stílustanácsadásra Online időpont foglaló rendszerünk segítségével!

Vagy keress minket alábbi elérhetőségeinken:

Kun Gergely

 

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM