Ceremóniamester, avagy új szakma születik

Élemedett korom okán én még emlékszem azokra a vérzivataros évekre, amikor is a lóvéval már igen, de körültekintéssel még nem rendelkező polgártársaim hatalmas hévvel indultak neki a nagyvilág felfedezésének. Jelszó: majd mi azt jobban tudjuk!

Ahogy kell, meg is szaporodtak a rémtörténetek a soha fel nem szálló gépekről, a mindenhol lerohadó turistabuszokról, a csak fotókon létező szállodákról, a dögtemetőre néző balkonokról, a bokrokkal benőtt korábbi medencékről… ki ne ismerne ilyet?!

Az utazásszervezés egy szakma. Ha jól csinálják, és egyre többen jól csinálják, akkor teljesen korrekt jutalék fejében évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberek fogják majd a kezünket, és biztosítják számunkra a felhőtlen és nem a problémák okán emlékezetes nyaralást, pihenést, kikapcsolódást.

Őszinte leszek, pár évvel ezelőtt, amikor a legelső MC, avagy ceremóniamester betoppant hozzám az üzletbe, még én sem érzékeltem ennek a területnek a létjogosultságát. A “szóval akkor te amolyan modern vőfély vagy?” kérdésemre érkezett és érkezik azóta is a kiigazító, tisztázó reakció: bocs, ceremóniamester!

OK, legyen, ahogy szeretnéd, nekem mindegy – gondoltam sokáig, de aztán viszonylag gyorsan ráébresztettek a hozzám látogató emberek történetei, hogy itt bizony már nem a falusi (és ez itt most még véletlenül se szeretne negatív lenni!!!) lakziból ismert, az esemény derekán már iszap részeg, önjelölt, beszélni alig képes figuráról van szó, aki avitt rigmusokat rikoltozva leginkább valamiféle falu bolondjaként vergődi végig a rendezvényt – már ha eljut a végéig…

A ceremóniamester rendkívül összetett feladat, egyfajta koktélja a rendezvényszervezőnek, a zenésznek, a műsorvezetőnek, a versmondónak, az eseménykoordinátornak, a sommeliernek, a táncoktatónak, a babysitternek, de akár az anyakönyvvezetőnek, vagy egy vidámabb formátumú lelkésznek.

Remélem sértődés nem lesz belőle, de az azóta megismert sok-sok ceremóniamester közül én kiemelnék két embert, akik különösen nagy szerepet játszottak abban, hogy ezt a tevékenységet valódi szakmaként elfogadjam. Egyikük Dunai Misi, akinek számtalan “szuperereje” közül csak az egyik, hogy angolul is anyanyelvi szinten képes ugyanazt a magas szinvonalat hozni, amit magyarul, akinek magával ragadóan vidám karaktere egészen biztosan végig fogja kísérni a nagy napotokat.

Másikuk pedig Tóth Zsolt, akinél színesebb egyéniséget még a nápolyi kavalkádban is nehezen találni; olasz, divatkaméleonként fog idomulni bármilyen tematikájú esküvőhöz vagy rendezvényhez.

Sokszor elmondtuk, leírtuk – de nem lehet elégszer -, hogy az öltözködés egy kommunikáció, amit ha jól használunk, célzott üzeneteket tudunk küldeni a minket körülvevő közeg irányába. Örvendetes azt látni, hogy egyre többen használják ezt az eszközt a ceremóniamesterek közül is arra, hogy az adott eseményen még csupán vendégként résztvevők közül minél többen jelentkezzen a jövőben megbízóként, ügyfélként.

Meggyőződésem, hogy aki nem képes szettjeit az adott esküvő, party vagy céges rendezvény hangulatához igazítani, az olyan hibát vét, mintha egy forgalmas helyen, egy hatalmas óriásplakáttal rendelkezne, amit kihasználatlanul hagy. Butaság.

Majd’ 20 év során megszámlálhatatlanul sok esküvő kapcsán segítettünk a pároknak abban, hogy a menyasszony és a vőlegény harmónikus egységként jelenjen meg. Emellett egyre többen érzik úgy, remélhetőleg a mi hatásunkra is, hogy bármilyen eseményt illik megtisztelni a megfelelő ruházattal akkor is, ha csupán vendégként veszünk részt rajta, és nem hárul majd ránk központi szerep. Az alábbi képekkel üzenünk a ceremóniamestereknek, vegyék komolyan szakmájukat:

 

Várunk szeretettel mindenkit az idei esküvői szezonban is!!! Ha profit akarsz, gyere hozzánk, majd pedig rendeld meg a ceremóniamesteredet is!!!

üdv

 

Kun Gergely

 

Segítünk, hogy rátalálj a stílusodra!

Célunk a Loft-nál, hogy felébresszük a sikerre éhes emberekben rejlő stílusérzéket, és magabiztosságot árasszanak magukból!

Ezt egy ingyenes, személyre szabott stílustanácsadással érjük el a hozzánk betérők számára.

Nem ruhadarabokban, hanem teljes szettben gondolkodunk, ami segíthet az általad vágyott irányban formálni a rólad kialakuló képet!

Érkezésed első percétől, a válogatáson keresztül, a kiválasztásig, és akár a méretre szabásig fogjuk a kezed!

Minőségi, olasz ruhákból dolgozunk, amelyekre hatalmas kedvezményeket is adunk!

Jelentkezz be most egy ingyenes stílustanácsadásra Online időpont foglaló rendszerünk segítségével!

Vagy keress minket alábbi elérhetőségeinken:

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM