Fenntartható divat? Egy frászt létezik!!!

Megtisztelő felkérést kaptam a DunaAutó cég részéről, hogy ugyan vennék már részt egy kerekasztal beszélgetésen a legújabb, teljesen elektromos Volvo, az EX30 típusjelzésű SUV ünnepélyes bemutatóján. Mit keresek én egy autóbemutatón? Puskás Kata és csapata ért a meggyőzéshez! 🙂

Fenntartható autózás és fenntartható divat – ez volna hát a téma

Úgy gondolom, hogy az öltözködésről való megszólalási esélyeket nem szabad elszalasztanunk, pláne annak ismeretében nem, hogy Magyarországon milyen mértékben tapasztalhatóak “stílus balesetek” a vizuális térben. Jószándékú edukációs társalgás lehetőségén soha nem szoktam hezitálni, de voltak aggályaim a fenntarthatóság és a divat szavak egymás mellé kerülését illetően. Amikor azonban megláttam a további megszólalók listáját, azonnal igent mondtam. Várkonyi Gábor autópiaci szakértőt egyfelől a téma legfelkészültebb ismerőjének tartom, másfelől tán nem árulok el nagy titkot, hosszú évek óta vásárlóm, hatalmas vitákban partnerem. Tudtam, ha ő jelen van, nincs helye simogató mellébeszélésnek az asztal körül, mert kíméletlen őszinteséggel és széles ismeretanyaggal felvértezve fog lecsapni.

Elképesztően élveztem a Kata által moderált jelenetet, rengeteg dolog került helyre a fejemben. Ütköztek a vélemények, de ha összefoglalhatom egy rendkívül rövid, elhangzott megállapításban a beszélgetés magját, amiben minden szakértő egyetértett, az ez lenne:

Fenntartható mobilitás nem létezik tudatos vásárlói magatartás nélkül.

Uristen, de hisz ez az én dumám a ruhával kapcsolatban!!! Elvették a szövegemet!!! 🙂 🙂 🙂

Mi következtünk…

 

“Mit értünk fenntartható divat alatt?” – hangzik el a vitaindító kérdés.

“Hát semmit, mert az nem létezik.” – válaszolom, amikor rám kerül a sor. A médiában megállíthatatlanul terjedő, mítoszokra épülő, a valóságtól teljesen elrugaszkodott, enyhén szólva üres marketing szlogenek erdejében ki kell jelenteni, hogy fenntartható, körforgásos divat nincsen! Fenntartható stílus és öltözködés persze lehetséges.

Tegyük tisztába a dolgokat, és ehhez hívjuk segítségül az autóiparból már jól ismert párhuzamokat.

 

A divat a villanásokról, a pillanatok megéléséről, szubkulturához tartozásról szól többek között, és ugyanúgy folyamatos fogyasztásra ösztönöz, ahogy az autóipar trendjei is szünet nélkül elénk dobálják a legújabb, az aktuálisan fancy választási lehetőségeket. Kell-e ezekkel élnünk, be kell-e dőlnünk ezeknek az impulzív üzeneteknek? Bizonyára nem. Mégis bedőlünk nekik nap, mint nap és tömegével? Be bizony!

A fenntarthatóság látszatának büszke, egyúttal hazug hírvivői a hatalmas, 4 literes benzinfalók a parányi elektromos meghajtással, amivel ezek a 3 tonnát közelítő, nem ritkán meghaladó tömegű monstrumok néha már 70-80 km (hahaha) megtételére is képesek, majd ezt követően beérik egy szerényebb, úgy 16-25 liter közötti fogyasztással 100 kilométerenként…

Amíg nem kerül a fejekben a megfelelő helyre az elektromos autózás valódi felhasználási köre, és ezt nem vetjük össze tudatosan saját felhasználási igényeinkkel, addig csupán vágyálom a fenntarthatóság. Hol használjuk, milyen gyakorisággal, hányan és milyen életritmus mellett autóinkat? Ezeket a kérdéseket ugyanúgy meg kell válaszolnunk a vásárlási döntéseket megelőzően, mint ahogy egy személyre szabott gardrób összeállításánál is át kell gondolnunk az élethelyzeteinket, és azt, hogy mit szeretnénk üzenni magunkról a külvilág felé.

Önismereti utazás? Az bizony! Amennyire egyértelmű az, hogy nem vásárolunk magunknak búvárfelszerelést, ha soha nem merülünk, legyen az a békatalp bármennyire is fancy, ugyanígy kéne tisztán látnunk más vásárlói döntésünk esetében is akár egy családi autóról, akár egy vadiúj szmokinról van szó.

Tudatos vásárló pedig vagy tájékozódással, vagy tájékoztatással jön létre. Én azt gondolom, hogy korunk felpörgött és komplex világában nem szégyen, ha elveszünk egy-egy terület útvesztőjében, nem érthetünk mindenhez. Kérjünk segítséget a téma ismerőitől, mert láttam ezen a nyílt napon, hogy örömmel állnak rendelkezésre, és adják át azt a tudást, ami segíthet a jó döntések meghozatalában.

Hatótáv és lóerő, töltési sebesség és kapacitás, megbízhatóság és garancia. Ezekről a kérdésekről bátran kérdezzétek a DunaAuto szakértőit!

Ha pedig valóban használható, felesleges hülyeségeket nem tartalmazó gardróbót szeretnél, akkor fordulj hozzánk bizalommal!

 

üdv

 

Kun Gergely

 

Segítünk, hogy rátalálj a stílusodra!

Célunk a Loft-nál, hogy felébresszük a sikerre éhes emberekben rejlő stílusérzéket, és magabiztosságot árasszanak magukból!

Ezt egy ingyenes, személyre szabott stílustanácsadással érjük el a hozzánk betérők számára.

Nem ruhadarabokban, hanem teljes szettben gondolkodunk, ami segíthet az általad vágyott irányban formálni a rólad kialakuló képet!

Érkezésed első percétől, a válogatáson keresztül, a kiválasztásig, és akár a méretre szabásig fogjuk a kezed!

Minőségi, olasz ruhákból dolgozunk, amelyekre hatalmas kedvezményeket is adunk!

Jelentkezz be most egy ingyenes stílustanácsadásra Online időpont foglaló rendszerünk segítségével!

Vagy keress minket alábbi elérhetőségeinken:

 

 

 

GARDRÓB

Felnőtt tartalom, csak igényes és érett férfiaknak! Mindent megtudsz arról, hogy mit tehetsz azért, hogy a nők felfigyeljenek rád, az üzletfeleid elismerjenek, és követendő példának tartsanak, de legfőképpen, hogy te magad rátalálj saját stílusodra.

INSTAGRAM